Liselilerden Bakan Selçuk’a İstifa Çağrısı

Liselilerden Bakan Selçuk'a İstifa Çağrısı

Liseliler, Twitter’dan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a istifa çağrısı yapıyor.

Son dönemde yüz yüze eğitim tartışmaları devam ederken, bakanlığın son verdiği kararla liselerde birinci dönem yapılamayan sınavlar 1 Mart’tan itibaren 2 haftayı geçmeyecek şekilde yüz yüze planlanacak.

Covid-19 salgınının başlangıcından bu yana neredeyse hiç yüz yüze eğitim alamayan öğrenciler ise bakanlığın bu kararında tepki gösterdi. Twitter’da #duymuyorsanistifa ve #MebDUYMUYOR tag çalışmasıyla seslerini duyurmaya çalışan liseliler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u istifaya çağırdı. 

Gençlerin Twitter’dan yaptığı bu çalışmaya CHP’li iki vekilden de destek geldi.

NE OLMUŞTU?

Okullar ne zaman açılacak sorusu ve yüz yüze eğitim gündemdeki yerini korumaya devam ederken, konuya ilişkin MEB Ziya Selçuk’tan son dakika açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamayla birlikte, ilkokul, ortaokul ve liseler ne zaman açılacak sorusu cevap buldu. MEB Ziya Selçuk, okullarda yüz yüze eğitim ile ilgili 1 Mart tarihin işaret etmişti. MEB, 1 Mart’tan itibaren mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, güzel sanatlar ve spor liseleri derslerine ait uygulama kazanımlarının yüz yüze eğitimlerine tüm sınıf seviyelerinde başlanacağını bildirdi. Yine Bakan Selçuk’un açıklamalarında, haftada kaç gün okul olacak sorusu yanıt bulurken, yüz yüze eğitimin detayları da belli oldu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!