Linux Hosting Nedir?

Linux Hosting Nedir?

Windows işletim sistemlerinden sonra en popüler işletim sistemleri arasında Linux tabanlı işletim sistemleri yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Açık kaynak kodlu bir işletim sistemi üzerine kurgulanmış Linux Hosting, PHP ve MySQL altyapısına sahip olan internet siteleri için tercih ediliyor. Özellikle Wordpress gibi hazır içerik yönetim sistemlerini kullananlar için ideal çözümler sağlıyor.

Linux hosting açık kaynak kodlu olması sebebiyle Windows Hosting’e göre geliştirilebilir özelliğiyle farklılık gösteriyor. Sahip olduğunuz ya da olmak istediğiniz web sitesi PHP ve veri tabanı (MySQL veya MariaDB) ile geliştiriliyorsa Linux tabanlı Hosting tercihinde bulunabilirsiniz. Sitenizin altyapısına ve sistemsel gereksinimlerine göre uygun paketler ile aradığınız performansa ulaşabilirsiniz. Webmaster ve yazılımcı tercihlerinde ön plana çıkan hosting hizmetini keşfedebilirsiniz.

Linux hosting nedir? sorusunun cevaplarından biri de Linux işletim sistemi bulunan sunucularda barındırma hizmeti sağlaması olarak karşımıza çıkıyor. Web sitesinde yer alması istenilen içeriklerin yüklendiği web sayfasının arka yüzü olarak işlev görür. Değiştirilebilen ve geliştirilebilen kodlama özelliği sayesinde esneklik sağlar. Flash, Java, JavaScript ile uyumlu bir şekilde çalışır.

Web sitesine ait olan dosyaların saklanması ve kullanıcıların erişimine sunulması web sunucusu ile mümkün olur. Verilerin saklanması ve yayınlanması işlemi de hosting, barındırma hizmeti olarak ifade edilir. Web hosting seçenekleri içerisinde Linux Hosting paketlerini inceleyebilirsiniz. Web içeriklerinizin verimli bir şekilde saklanması ve paylaşılması için veri tabanınızla uyumlu hosting hizmetini bulabilirsiniz.

Linux Hosting Hizmeti Neleri Kapsar?

Web hosting hizmetleri farklı paketlerle kullanıcılara sunuluyor. Linux barındırma hizmetini sunan seçenekler değişiklik gösteriyor. Başlangıç için 2 adet web sitesi barındırma olanağı sağlayan paketlerin yanı sıra sınırsız barındırma sağlayan paketler de mevcut. Bireysel web projeleri için 10 GB disk alanı bulunan standart, sınırsız web sitesi yayını için profesyonel paketleri tercih edebilirsiniz.

Web sitesi performansının yüksek olmasını istiyorsanız premium paketleri değerlendirebilirsiniz. 4 Core işlemci ve 4 GB ECC RAM özelliklerinin yanında sınırsız barındırma, disk alanı, trafik ve MySQL hizmetlerinde de yararlanabilirsiniz. Bu yolla, hızlı veri transferi sağlayan internet sayfanızla ziyaretçilerinizi de memnun edebilirsiniz. Güçlü SSD altyapısı bulunan sunucular ile sayfa açılış hızınızı yükseltebilirsiniz.

Beklentilerinizi karşılayabilecek olan Linux Hosting hizmeti ile PHP ve MySQL altyapısına sahip olan web projelerinizi geliştirebilirsiniz. Görsel ya da yazılı her türlü içeriği sağlıklı bir şekilde yükleyebilir, güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz. İdeal hosting hizmeti sayesinde hayalinizdeki içerik yönetimini gerçekleştirebilirsiniz. Sayfanızı ziyaret eden internet kullanıcılarına etkili hizmetler verebilirsiniz.

Linux hosting server üzerinde ihtiyacınız olan verimli yönetimi ve paylaşımı sağlayan paketleri detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Bireysel web sitesinden satış amaçlı E-ticaret sitesine kadar çeşitli web içeriklerinizin gereksinimlerine yönelik ideal hizmeti alabilirsiniz. Linux sunucularının ve de uygulamalarının güvenli ve güçlü özellikleriyle tanışabilirsiniz. Yeterli site performansıyla projenizi destekleyebilirsiniz.

Linux Hosting Paket İçerikleri Nelerdir?

Linux Hosting paketleri pek çok farklı beklentiyi karşılayabilen seçeneklerle karşımıza çıkıyor. Web sitesi sayısına göre barındırma sağlayan hizmetler mevcut. Sunucu alt yapısı, disk ve trafik boyutları, E-posta hesap sayısı, işlemci gibi çeşitli parametreleri göz önünde bulundurarak ideal hizmeti satın alabilirsiniz. Web sitenizin ihtiyacı olan çözümleri uygun hosting paketi ile elde edebilirsiniz.

Web sitesi barındırma ve subdomain hizmetleri sınırsız olan seçenekler ile yüksek performans sağlayabilirsiniz. Başlangıç seviyesine uygun 1 GB disk alanı, 50 GB trafik, 512 MB ECC RAM, 20 adet E-posta hesabı bulunan paketlerin haricinde sınırsız hizmetler sunan paketleri keşfedebilirsiniz. Projenizin performans ve verim beklentilerine çözümler getiren sınırsız hizmetlerin avantajlarını deneyimleyebilirsiniz.

Site barındırma, subdomain, trafik, disk alanı, E-posta hesabı gibi temel hizmetleri sınırsız bir şekilde sağlayan seçenekler ile sitenizi güçlendirebilirsiniz. 15 adet MySQL veri tabanı, 4 GB RAM, 4 Core işlemci ve 7 gün ücretsiz yedekleme özellikleriyle üst düzey bir kullanım sağlayabilirsiniz. Profesyonel web içerik projeleri için başarılı sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Çeşitli paketlerin ortak avantajlarını da aynı şekilde inceleyebilirsiniz. cPanel, Tier III veri merkezi, gelişmiş site istatistikleri, SQL veri tabanı desteği, web mail, anti-spam ve anti-virüs hizmetlerinin yer aldığı paketlerin ortak performans etkilerinden yararlanabilirsiniz. Size özel çözümler içeren paketleri avantajlı Linux Hosting fiyatları ile bulabilirsiniz. Sunucu, veri tabanı, e-posta ve destek özellikleriyle ihtiyacınız olan hosting hizmetine ulaşabilirsiniz.

Linux Hosting Kurulumu Nasıl Yapılır?

Web hosting hizmetleri arasında Linux Hosting paketlerinin özellikleri ve boyutları firmaların ve de bireysel müşterilerin ihtiyaçlarına göre değişiklik gösteriyor. Site içeriğinin kapasitesine göre büyük ya da küçük boyutlarda bir web alanı belirlenebiliyor. Projeye uygun hizmeti sağlayan paket seçimi sonrasında kurulum aşaması geliyor. Profesyonel çözümler sağlayan bu sistem rahatlıkla kurulabiliyor.

Sunucudaki web alanına tahsis edilen FTP bağlantı adresi ile erişim sağlanıyor. Site alanının kurulumu yapılarak alana dosya aktarımı yapılabiliyor. Linux Hosting kurulumu teknik bilgi olmadan da tamamlanabiliyor. Bu sayede ihtiyacı olan her işletmeye ulaşabilen bu hizmet sıklıkla tercih ediliyor. Ücretsiz kontrol paneli hizmetiyle kurulumu yapıp, site üzerinde kontroller gerçekleştirilebiliyor.

Linux cPanel aracılığıyla sitelerinizi rahatlıkla yönetebilirsiniz. Web site adınızla, kullanıcı adı ve şifre bilgileriyle tarayıcı üzerinden panele erişim sağlayabilirsiniz. Wordpress kurulumu, veri tabanı işlemleri, Ftp bağlantı, E-posta hesapları oluşturma ve yönetme, trafik ve disk alanı bilgileri görüntüleme, site yedekleri yükleme gibi işlemleri yapabilirsiniz. Tek panel üzerinden içerik yönetiminizi, site kontrollerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Türkçe ara yüze sahip olan cPanel, hosting kontrol paneli üzerinden projenizle ilgili her türlü işlemi yapabilir, tüm kontrolleri sağlayabilirsiniz. Linux tabanlı sunucunuzda lisanslı site yönetim aracınızla kullanışlı özelliklerden yararlanabilirsiniz. Web sitenizle ilgili tüm işlemleri pratik bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Projenizin kalitesini arttırmaya yardımcı olacak çeşitli kontrolleri ve eklemeleri güvenli ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

Linux Hosting ve Windows Hosting Arasındaki Farklar Nelerdir?

Hosting hizmeti seçeneklerinde Linux ve Windows Hosting platformları öne çıkıyor. İşletim sistemi olarak incelendiğinde Linux açık kaynak kodlu, Windows kapalı kaynak kodlu olarak ifade ediliyor. Linux tabanlı işletim sistemleri kişiye ve işleme göre özelleştirilebiliyor. Açık kaynak kodlu olması da Windows’a göre yüksek güvenlik imkânı sunuyor.

Web projesinin yazılım dili ve veri tabanı durumuna göre Linux Hosting hizmeti tercih edilebilir. PHP yazılım dillerinde Linux sunucusu kullanmak önemlidir. Yazılımların içerisinde MariaDB ya da MySQL veri tabanı yer alıyorsa Windows yerine Linux Hosting tercih edebilirsiniz. PHP diliyle yazılmış olan Wordpress, Magento, Joomla, Drupal uygulamalarında hosting seçiminizi Linux olarak yapabilirsiniz.

Web sitelerinde yaygın bir şekilde tercih edilen CMS yazılımların desteklediği işletim sistemi ve de yazılım diline göre ideal hosting seçimi mümkün. Windows hosting hizmetine göre veri tabanı ve yazılım dili açısından farklılık gösteren Linux Hosting hizmetiyle projenizi gerçekleştirebilirsiniz. Hosting seçimi yaparken Linux seçeneğinin gerekli olduğu web sitesi özelliklerini dikkate alabilirsiniz.

İki platform kontrol panelleriyle de farklılık gösteriyor. cPanel ve Plesk Panel seçenekleriyle kontrol paneli beklentileriniz doğrultusunda değerlendirme yapabilirsiniz. Linux tabanlı işletim sistemlerinde cPanel kullanılabiliyor. Vargonen bünyesinde sunulan Linux hosting panel hizmeti olan cPanel’in Plesk Panel’e göre daha sade ve kullanışlı olabilmesi avantaj sağlıyor. Basit ara yüzüyle kullanım kolaylığı sunuyor.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!