Leyla Aydemir’i öldürdüğü iddia edilen amcası serbest bırakıldı

Leyla Aydemir’i öldürdüğü iddia edilen amcası serbest bırakıldı

Ağrı’da, Leyla Aydemir’i (4) öldürdüğü iddia edilen amca Yusuf Aydemir ve diğer tüm sanıklar hakkında beraat kararı verildi.

Ağrı’da, yeğeni Leyla Aydemir’i (4) öldürdüğü iddia edilen amcası Yusuf Aydemir, hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet ve 4 yıl hapis cezasının Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi’nce bozulmasının ardından dün ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmada, Aydemir ile birlikte tüm sanıkların beraatine karar verildi.

Duruşmadan sonra açıklama yapan UCİM Genel Başkan Danışmanı avukat Ayşegül Aydoğan, “Ne utançtır ki Leyla davası, bugün faili meçhul bir cinayet olmuştur. Asla peşini bırakmayacağız.” dedi. Leyla Aydemir’in anne ve babasının avukatı Erdoğan Tunç ise “Tüm sanıklar hakkında verilen beraat kararlarını bir üst mahkeme olan istinaf mahkemesine taşıyacak, hukuk mücadelemiz devam edecek. Şu anda her şey bitmiş değil. Karara çok şaşırdık.” dedi.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Yusuf Aydemir ile ilgili karar, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi’nce bozuldu. Tüm sanıklar hakkında verilen hükümler bozulurken, sanık Yusuf Aydemir’in de tahliyesine karar verildi. Bozma gerekçesi, gerçek fail veya faillerin tespitinde gereğinin yapılması için Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirimde bulunulmasına karar verilmesi gerekirken, sanığın mahkumiyetinin kararlaştırılması olarak gösterildi.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!