Kuyumcuya 500 Gram Altın Teminatı Kaldırıldı

Kuyumcuya 500 Gram Altın Teminatı Kaldırıldı

Kuyum Ticareti Hakkında Taslak Yönetmeliği’nde kuyumculardan talep edilen gündemdeki 500 gram altın teminatı şartı taslak metinden çıkarıldı.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Atayık, Kuyum Ticareti Hakkında Taslak Yönetmeliği’nde kuyumculardan talep edilen gündemdeki 500 gram altın teminatı şartının Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın direktifiyle taslak metninden çıkarıldığını söyledi.

Atayık, şunları kaydetti: “Kuyumcu mağaza açılışında yetki belgesi istenmesinin bazı şartlara oturtulması önemli. Ticaret Bakanlığı’nın ‘Kuyum Ticareti Hakkında Taslak Yönetmeliği’nin hazırlanması bir gereklilik. Bakanlık daha çalışmaya başlarken sektörün ilgili kurumlarına taslağı göndererek görüş istedi. Biz de taslak gönderilir gönderilmez düzenlemeyle ilgili itirazlarımızı gerekçeleriyle de gündeme getirdik. Geçtiğimiz hafta önce sektörün kurumlarının başkanlarıyla toplandık ve daha sonra Ankara ve İzmir oda başkanlarının katılımıyla Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nde görüş ve önerilerimizi dile getirdik. Esnafımızı zorlayacak ve piyasadaki ticari hayata olumsuz yansımaları muhtemel maddeleri gerekçeleriyle tek tek açıkladık. Zaten İç Ticaret Genel Müdürümüz Sayın Adem Başar tüm açıklamalarımıza çok olumlu yaklaştı.” ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakan Pekcan, sektör yetkilileriyle görüştü

Atayık, dün 81 ilin oda, dernek başkanları ve sektörün diğer kurumlarının yetkilendirdiği 10 oda başkanıyla birlikte Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, İç Ticaret Genel Müdürü Adem Başar ve daire başkanlarıyla taslak yönetmelik üzerine çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!