“Kuşak ve Yol’un sırrı nerede? İstişare, ortak inşa ve paylaşım”

featured

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Kuşak ve Yol girişiminin bu kadar ilgi görmesinin anahtarının, ortak istişare, ortak inşa ve paylaşım olduğunu söyledi.

Avrupalı düşünce kuruluşu Bruegel Enstitüsü, yaklaşık 150 ülkedeki ana akım medyada yer alan haberleri alıp Kuşak ve Yol hakkında küresel kamuoyunun ilgisini ve duyarlılığını analiz etti ve “Ülkelerin Kuşak ve Yol İnisiyatifi Hakkındaki Eğilimleri” başlıklı bir rapor yayımladı.

Wang Wenbin bugünkü basın toplantısında, söz konusu rapora göre, dünyanın çoğu bölgesinin Çin'in Kuşak ve Yol girişimi hakkında oldukça olumlu bir görüşe sahip olduğunu söyledi.

Wang, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in önerdiği bu inisiyatifin ilgi çekmesinin anahtarının ortak istişare, ortak inşa ve paylaşım olduğunu söyledi.

Wang, Çin’in asla kendi fikirlerini başkalarına zorla dayatmadığını veya gizli jeopolitik hedefler taşımadığına dikkat çekerek, açık ve kapsayıcı bir uluslararası iş birliği platformu olan Kuşak ve Yol’un sadece birkaç ülkeye hizmet eden bir küreselleşmeyi değil, daha kapsayıcı ve dengeli bir küresel ortak kalkınmayı pekiştireceğini vurguladı.

Wang Wenbin ayrıca, bu yıl 3. Kuşak ve Yol Uluslararası İş Birliği Forumu’nun düzenleneceğini açıklayarak, dünya ekonomisinin toparlanması ve sürdürülebilir küresel kalkınmaya yeni bir ivme kazandırmak ve yeni umutlar sunmak için Çin’in uluslararası toplumla birlikte deneyimleri gözden geçireceğini, kalkınma haritasını çizeceğini, Kuşak ve Yol girişiminin yüksek kaliteli gelişmesini sürdüreceğini dile getirdi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!