Kuryenin ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun yurt dışına çıktığı tespit edildi

featured

İstanbul Fatih’te motosikletli kurye Yunus Emre Göçer’e çarparak ölümüne neden olan Somali liderinin oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Polis Mohamud’un Ataşehir’deki adresine gitti. Ancak Somali liderinin oğlunun 2 Aralık günü yurt dışına çıktığı tespit edildi. Mohamud hakkındaki soruşturmaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, olay yerinde yapılan kaza tespit tutanağı ile trafik bilirkişisi raporu arasındaki çelişkinin giderilmesi için dosyanın Adli Tıp Trafik İhtisas Şubesi’ne gönderildiği bildirildi.

İstanbul’un Fatih ilçesinde motosikletli kurye Yunus Emre Göçer’e çaraparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

Savcılık, dün Somali liderinin oğlu için yurtdışına çıkma yasağı almıştı, bugün ise yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Ancak şüphelinin yurt dışına çıktığı tespit edildi.

2 Aralık günü yurt dışına çıkmış

İstanbul polisi yakalama kararı üzerine Somali liderinin oğlunun Ataşehir’deki adresine gitti. Ancak Mohammed Hassan Shekh Mohamud, adresinde bulamadı.

Yapılan tespitler sonrası Mohammed Hassan Shekh Mohamud’un 2 Aralık’ta yurt dışına çıktığı belirlendi.

Başsavcılık açıklama yaptı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Başsavcılık açıklamasında, Mohamud hakkında soruşturma başlatıldığı belirtilerek, olaydan hemen sonra düzenlenen kaza tespit tutanağında motosiklet sürücüsünün Karayolları Trafik Kanununun 56/1-A maddesindeki şerit değiştirme kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle kusurlu olduğunun ve araç sürücüsüne kusur atfedilmediği anlatıldı.

Açıklamada, Somali liderinin oğlunun 30 Kasım’da ifadesi alınıp, bu aşamada eylemin taksirle yaralama suçunu oluşturması nedeniyle kusur durumuna göre serbest bırakıldığı anlatıldı. Soruşturma sürdüğü sırada Göçer’in yaşamını yitirmesiyle birlikte olayın “taksirle öldürme” suçuna dönüştüğü belirtildi.

Dosya, adli tıp trafik ihtisas şubesine gönderildi

Göçer’in ölü muayene işlemlerinin yapılmasıyla birlikte dosyanın kusur tespiti için 7 Aralık 2023 tarihinde trafik bilirkişisine gönderildiği anlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Aynı gün verilen raporda araç sürücüsünün asli kusurlu olduğu, motosiklet sürücüsünün kusurun bulunmadığının belirtilmesi üzerine şüphelinin mevcutlu hazır edilmesi için kolluk kuvvetlerine talimat verildiği, yapılan araştırmalarda şüphelinin 2 Aralık 2023 tarihinde Türkiye’den ayrıldığını tespit edildiği ve bu nedenle 8 Aralık 2023 tarihinde hakkında yakalama kararı çıkarıldığı, ayrıca kaza tespit tutanağındaki tespitler ile trafik bilirkişisi raporu arasındaki çelişkilerin giderilmesi için dosyanın adli tıp trafik ihtisas şubesine gönderildiği, soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü kamuoyunun bilgilerine sunulur.” (DHA)

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!