Kura ile seçilen AKP’li başkan 680 işçiyi işten çıkardı, işçiler isyan etti!

Kura ile seçilen AKP'li başkan 680 işçiyi işten çıkardı, işçiler isyan etti!

Büyük tartışmalara neden olan, önceki günlerde yenilenen kura çekimi ile CHP’den AKP’ye geçen Menemen Belediyesi’nde 680 şirket işçisinin isyanı bitmiyor.

AKP’li belediye yönetimi tarafından iş başı yaptırılmadıklarını belirten işçiler, imza toplayıp tepkilerini dile getirdi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat da belediye önüne gelip işçilere destek verdi.

İşe geldikleri halde iş başı yaptırılmadıklarını belgeleyen kağıtları imzalayıp Menemen Belediyesi önünde nöbetlerini sürdüren işçilere hitaben konuşan CHP İl Başkanı Yücel, “Menemen Belediye Başkanvekili seçildikten sonra ilk icraatı Menemen’de çalışan şirket işçileriyle uğraşmak oldu. Menemen Belediyesi işçileri iki gündür işlerine alınmıyorlar. Neden? Çalışmıyorlar mı, görevlerini yapmıyorlar mı? Meta-Su ve Menaş işçileri bu vatanın evladı değil mi? Bir mahkeme kararı sonrasında 2. kuradan sonra görev başına gelen Sayın Aydın Pehlivan, belediye meclis kararıyla yönetim kurulu başkanı seçilen Deniz Karakurt’un görevi bırakması için emekçilerin rızkıyla ekmeğiyle ve aşıyla oynuyor. Yasal olarak belediye işçilerinin belediye şantiyesine, hizmet binalarına alınmamaları suçtur” dedi.

DİZ ÇÖKTÜRME VE TERBİYE ETME ÇABASI

“Sen şirket yönetim kurulu başkanlığını bırakmazsan ben bu işçilerin parasını ödemeyeceğim” demenin çok yanlış olduğunu vurgulayan Yücel, şunları söyledi:

“Burada 700’e yakın emekçi kardeşimiz var. Onları asla yalnız bırakmayacağız. Bu kış gününde İzmir sel felaketiyle uğraşıyor ancak Menemen Belediyesi işçi ve emekçi kardeşlerimizle uğraşıyor. Hukuki olarak eğer bu iş çözülmezse hukuki olarak Cumhuriyet Savcılığı nezdinde müracaatlarımız yapacağız. Hiçbir emekçi kardeşimiz açıkta almayacak. Menemen ve İzmir’in bu yapılan haksızlığı, usulsüzlüğü ve zulmü gördüğünü biliyoruz. Bunun altından kimse kalkamaz. İşçinin kış gününde rızkıyla oylamanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz… İşçi ve emekçi kardeşlerimize söz veriyorum. Sonuna kadar yanınızdayız. Bu zulme, haksızlığa, insanların ekmeğiyle oynayarak insanlara diz çöktürme ve terbiye etme çabasına asla izin vermeyeceğiz.”

TOMBALA BAŞKAN OLARAK TARİHE GEÇTİ

CHP YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat da “Ağlaya ağlaya belediye başkanlarını gönderdiklerinde biz meclislerden dolanarak halkın iradesini gasp etmeye çalışmadık. Onlar hukukun arkasından dolanarak Menemen halkının iradesini gasp ettiler. O koltuklarda utanmadan oturuyorlar. Tombala başkan olarak tarihe geçti. İşçinin emeğini de o tombala başkana yedirtmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU

Menemen Belediyesi eski Başkanı Serdar Aksoy’un “zimmet ve irtikap” iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından yapılan seçimde 4 turun sonunda oyların eşit çıkması üzerine kura çekimine gidilmişti. Kurayı kazanan CHP’li Deniz Karakurt, başkanvekilliği koltuğuna oturmuştu. Ancak, AKP’lilerin “kura çekimi torba yerine cam fanusta yapıldı” şeklindeki itirazının ardından mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti. İzmir Valiliği de henüz esasa ilişkin karar çıkmadan kuranın yenilenmesini kararlaştırmış, tepki gösteren CHP’liler ise 2 kez meclis toplantısına gelmeyerek bunu engellemişti. Ancak, üçüncü kez Vali Yardımcısı Hulusi Doğan’ın başkanlığında toplanan Menemen Belediye Meclisi, kura çekimini tekrarlamış, bu kez kazanan AKP’li Aydın Pehlivan olmuştu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!