Kulis: İyi Parti’de yeni bir istifa dalgası yaşanabilir

featured

Geçtiğimiz yıl düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçiminden itibaren çok sayıda istifa haberinin geldiği İyi Parti’de yeni bir istifa dalgasının yaşanabileceği iddia edildi. 

14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde 44 vekil çıkaran İyi Parti’de istifalarla vekil sayısı 32’ye kadar düştü. Politikyol’dan Altan Sancar’ın aktardığına göre; İyi Parti’de de yeni bir istifa dalgası olacağı iddia ediliyor.  Kulislerde konuşulanlara göre; İYİ Parti’de Meral Akşener’e yakınlığı ile bilinen Metin Ergun, Burak Akburak, Ömer Karakaş ve Hakan Şeref Olgun’un partilerinden istifa edeceği belirtiliyor.

Bu isimlerin partiden istifa etmesi halinde AKP’ye ye katılabileceği görüşü dillendiriliyor.

DEVA, Demokrat ve İyi Parti’den istifa eden vekillerle birleşip grup kurabilir

Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez’in Meclis’te AKP’lilerle yaşadığı tartışmadan sonra kalp krizi geçirip hayatını kaybetmesiyle bu grubun düşmesi bekleniyordu. Ancak CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın Saadet Partisi’ne geçmesiyle bunun önüne geçilmişti.

15 milletvekili bulunan DEVA Partisi ve Demokrat Parti ise herhangi bir gruba dahil olmadı. İYİ Parti’den istifa eden dokuz milletvekili ise şu an partisiz. Bu durumu göz önünde bulunduran grupsuz partiler harekete geçti. DEVA Partisi’nin, Demokrat Parti ve İYİ Parti’den istifa eden milletvekilleriyle birleşip grup kurması planlanıyor.

Saadet Partisi grubu düşebilir
Gelecek Partisi ile Saadet Partisi’nin kurduğu Meclis grubunun da düşme ihtimali gündemde. Gelecek Partisi’nden en az üç milletvekilinin yeni yasama döneminde AKP’ye geçme ihtimali de yoğun şekilde dile getiriliyor. Bunun gerçekleşmesi halinde Gelecek Partisi ile Saadet Partisi grubu düşecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!