Kulis: İyi Parti yöneticileri, Özgür Özel’in seçilmesinin yeni bir kapı açmayacağı görüşünde

featured

“Hür ve Müstakil İYİ Parti” hedefiyle bu kararı alan İyi Parti’nin, Kemal Kılıçdaroğlu yerine Özgür Özel’in CHP Genel Başkanı seçilmesi halinde 81 ilde aday çıkarma kararını gözden geçirebileceği iddia ediliyordu. Parti yöneticileri, Özel’in seçilmesinin iş birliği ve ittifaklar açısından yeni bir kapı açmayacağını savunuyor.

Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre, Özgür Özel’in kurultayın ardından yerel seçim iş birliği için Meral Akşener’le görüşeceğini açıklaması üzerine İyi Parti’nin tutumu merak konusu oldu. İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, her pazartesi düzenlediği basın toplantısını bu hafta düzenlemedi.

İyi Parti yönetiminin büyük çoğunluğu, hür ve müstakil İyi Parti iddiasından vazgeçilmemesi gerektiğini belirtirken partinin kararının bir başka partinin kurultayının sonucuna endekslenmesinin İYİ Parti’yi itibarsızlaştıracağını düşünüyor. Parti yöneticileri, Özel’in seçilmesinin iş birliği ve ittifaklar açısından yeni bir kapı açmayacağını savunuyor.

“Kararımızın meşruiyetini tartışmaya açmamalıyız”

Yerel seçimlere müstakil girme kararının İYİ Parti’nin en üst karar alma organı Genel İdare Kurulu’nda (GİK) alındığını ve bu kararın değiştirilmesi için yeni bir GİK kararı alınması gerektiğini kaydeden kurmaylar, “Bu karar elbette gözden geçirilebilir. Ama mevcut GİK kararının meşruiyetinin tartışmaya açılmaması gerekir. Bizim karşı olduğumuz Türkiye’deki ittifak sistemi ve bu sistemin ülkeye verdiği zarardır ve 81 ilde aday çıkarma kararımız bu yüzden alınmıştır” değerlendirmesini yapıyor.

“Sınırlı işbirliği hür ve müstakil olma iddiamıza zarar vermez”

İyi Parti içinde, CHP’deki değişimle birlikte İstanbul başta olmak üzere belli başlı kentlerde iş birliği koşullarının oluşturulabileceğini, müzakerelerin başlayabileceğini düşünenler de var. Tüm Türkiye’de ittifak yapılmadığı sürece “Hür ve Müstakil İYİ Parti” iddiasının zarar görmeyeceğini düşünen bazı kurmaylar, yerelin dinamiklerine göre birkaç büyükşehir ve sınırlı sayıda ilçede iş birliğinin kapılarının aralanabileceğini söylüyor. Kurmaylar 2019’daki gibi yaygın ve geniş bir ittifakınsa kesinlikle mümkün olmadığını dile getiriyor.

“Hançerlerin muhatabı Akşener değil”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “seçime sırtımda hançerlerle girdim” sözünün muhatabının Meral Akşener olmadığını düşündüklerini kaydeden İYİ Partili yöneticiler, hançer imgesinin ‘kişinin çok yakınından, beklemediği anda gelen bir saldırı’yı işaret ettiğini belirtti ve Akşener’in tutumunun bu imgeye karşılık gelmediğini söylüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!