Kulis… AK Parti’de ‘Beştepe’ rahatsızlığı Bu kafayla gidersek kepenk kapatırız

featured

Nuray Babacan, Gazete Pencere’deki köşesinde, Yerel seçim başarısızlığının ardından el çektirilen illerin sayısı 20’yi geçti. Partiyi kongreye götürecek yeni il yönetimlerinde milletvekillerinin konsensüsü yok” dedi.

Babacan, “Teşkilat Başkanı elinde birkaç isimle saraya gidiyor. Bu isimler içerisinden Erdoğan’ın uygun gördüğü isim atanıyor. Tepeden yapılan bu atamalar, ‘Bu kafayla gidersek kepenk kapatırız. İller bu atamalar yüzünden kaynıyor’ yorumlarına neden oluyor” ifadelerini kullandı.

Babacan’ın yazısından bir bölüm şöyle:

“Hala eski alışkanlıkla, TBMM tatile girince seçim bölgelerinde çalışmaya gitme planı yapan milletvekillerinin hayal kırıklığına uğradığı anlatılıyor. Bir milletvekili, “İl yönetimini aradım, ‘hafta sonu ilde olacağım, ne program yapacağız?’ diye sordum. ‘Bir program yok, burada kimse yok’ yanıtı aldım. ‘Düğün veya cenaze de mi yok?’ dedim. Tam bir başıboşluk var…” diye sitem ediyor.

TBMM’nin tatile girmesiyle birlikte, siyasetin seçim bölgelerine taşınması, vatandaşın sorunlarına kulak kabartılması beklenir. En azından eskiden böyle yapılırdı. Ancak son dönemde maalesef bu bağ kopmuşa benziyor. Özellikle İktidar partisinde motivasyon eksikliği ile ilgili anlatılanlar oldukça ilginç. Milletvekilleri, kendilerine program yapmayan il yönetimlerinden, il yönetimleri seçim başarısızlığının tüm faturasının kendilerine kesilmesinden şikayetçi. Daha da önemlisi, illerin milletvekilleri de birbiriyle kavgalı…

KONGRE SANCISI

AKP’nin kuruluş yıldönümünde yaratılmak istenen hava geçtikten sonra, ortaya çıkan tablo pek iç açıcı değil. Tüm illerde yerel seçimlerde ortaya çıkan halen de devam eden acayip çekişmeler var. Şimdiki çekişmenin nedeni de kongre sürecinde görevden alınan il yönetimleri ve yerlerine vekaleten kimin atanacağı sorunu. İller birer birer tasfiye ediliyor. Önümüzdeki yıl yapılması planlanan kongre öncesinde ‘bir nevi kayyum’ atanıyor. Kongre süreci bu geçici yönetimlerle tamamlanacak. Yerel seçim başarısızlığının ardından el çektirilen illerin sayısı 20’yi geçti. Partiyi kongreye götürecek yeni il yönetimlerine gelince. Milletvekillerinin konsensüsü söz konusu değil. Teşkilat Başkanı elinde birkaç isimle saraya gidiyor. Bu isimler içerisinden Erdoğan’ın uygun gördüğü isim atanıyor. Tepeden yapılan bu atamalar, “Bu kafayla gidersek kepenk kapatırız. İller bu atamalar yüzünden kaynıyor” yorumlarına neden oluyor.”

(ALINTI)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!