Kuşkular Yığını İçinde Yaşarken

Devlet Kurumlarıyla Vardır…

Gelişen ve değişen dünyanın son evresinde yaşananlar geleceğe ışık tutacak, dünyada bir şeylerin artık eskisi gibi olamayacağını gösterecekti. Gören gözlerin ve düşünen akılların bundan paylarını alarak geleceklerini yeniden yapılandıracakları umudu vardı!.. Biz ise umuda koşacaktık!..
Kimle, nasıl umuda koşalım ki? Bakıp izliyoruz…
***
TELE1 Ankara Temsilcisi gazeteci İsmail Dükel gözaltında!
OdaTV Ankara Müdürü Müyesser Yıldız da gözaltında!..

***
ABD, sıkıntılı ve bunalım dolu günler yaşıyor. Gerek Koronavirüsün getirdiği bunalımlar, gerekse George Floyd’un beyaz bir polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından yaşanan protestolar dengeyi bozacak ölçüde güçlü görünüyor. ABD’nin tarihi bir dönüm noktasında bulunduğunda kuşku yok!.. Her şey olabilir.
Sıkıntılı günler yaşayan Trump, inisiyatifi başkalarına kaptırmamak için bir yerlere bir yerlerden atak yapmanın peşinde. Oysa gözler üzerinde ve bakışlar kızgınlık dolu…
***
Trump, G7’yi G11’e çıkarmanın hesaplarını yapıyor. G7’nin arasına 4 yeni ülke daha sıkıştıracak, ama bunlar nitelik ve nicelik olarak G7 (ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Japonya ve Kanada) ülkeleriyle eşdeğer değiller.
Önerdiği 4 yeni ülke; Rusya, Güney Kore, Avustralya ve Hindistan’dan oluşuyor. G7’lerle benzerlikleri pek yok! Ama hepsi de Çin’e yakın!
Anlayacağınız Trump’un derdi Çin’le…
***
Büyüyen dev! Dünyanın yeni süper gücü! Çin…
***
TELE1 Ankara Temsilcisi gazeteci İsmail Dükel gözaltında!
OdaTV Ankara Müdürü Müyesser Yıldız da gözaltında!..

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Müyesser Yıldız’ın gözaltına alınmasına tepki gösterirken:
“Müyesser Yıldız Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş esaslarına sadık, katıksız Türk milliyetçisi, FETÖ ve PKK’nın can düşmanı, araştırmacı gazeteciliğin korkusuz saygın temsilcisi, devletimizin menfaatlerinin kararlı savunucusudur.” şeklinde açıklama yaptı.
***
“ABD’de her şey olabilir.” görüşünü yabana atmayınız!
ABD:
• Eski Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliğinin dağıldığı gibi dağılabilir. Aynen o zaman olduğu gibi çok sayıda yeni devletler ortaya çıkabilir.
• Süper güç olma niteliğini kaybedebilir. Bu da zaman içinde yine dağılmayla sonuçlanır.
• Dolar, ekonomik dünyadaki üstünlüğünü bir başka paraya kaptırabilir. Bu ise ABD’nin felaketi demektir.
• İstediği zaman karşılıksız dolar basıp dünyaya dağıtmasının/satmasının sağladığı çok büyük bir avantaj kaybolabilir ki bu da zaten diğer nedenlerden daha erken dağılma ile sonuçlanır.
• Kendi içinde gittikçe daha çok ayrışan bir ABD’yi çok gariptir ki Trump kendi varlığının güvencesi/garantisi görmektedir. Bu kapsamda ayakta tutunabilme taktiğinin uzun dönemde başarılı olamayacağı açıktır.
***
TELE1 Ankara Temsilcisi gazeteci İsmail Dükel de gözaltında!
OdaTV Ankara Müdürü Müyesser Yıldız bu sabah gözaltında!..

Müyesser Yıldız yazılarında gerçekleri didik didik ederken, onurlu bir gazeteci olarak davranmış ve daima kaynağı güvenli olan haberleri okuyucularına iletmiştir.
**
Almanya, Çin’e yönelik kuvvetli bir atak başlattı.
***
Almanya Dışişleri Bakanı:
“Çin’i gelecekteki süper güç olarak nitelendirerek Avrupa Birliği’ni, Pekin’le birlikte ortak strateji oluşturmaya çağırdı…”
Bu basit, üzerinde durulmadan geçilecek bir haber değildir.
Daha önce AB ile Çin arasında Eylül 2020 ayında yapılması planlanan Zirve, Koronavirüs nedeniyle ertelenmişti. Bu zirvenin bir an önce yapılmasının önerilmesi işin beklenemeyecek denli önemli olduğunu göstermektedir.
Almanya’nın ABD’ye bakışı rahat değil!..
***
TELE1 Ankara Temsilcisi gazeteci İsmail Dükel de gözaltında!
OdaTV Ankara Müdürü Müyesser Yıldız bu sabah gözaltında!..

Müyesser Yıldız yazılarında gerçekleri didik didik ederken, onurlu bir gazeteci olarak davranmış ve daima kaynağı güvenli olan haberleri okuyucularına iletmiştir.
***
Tarihsel alıntılar hiçbir dönemde baskı rejiminin ayakta durduğunu gösteren belgeden söz etmemiştir.
Kaygılı, rahatsızlık dolu, kuşkular yığını içinde yaşarken çevremizde olup bitenler hoş görüntüler içermiyor. Ne pahasına olursa olsun eğer iktidar hatalı bir gidişin ve köhnemiş bir anlayışın peşindeyse ülkemize çok büyük zararlar vereceğini bilmelidir.
Koronavirüsle ilgili olarak DSÖ(Dünya Sağlık Örgütü)’nün son yaptığı açıklamalar geleceğin aydınlık olacağı kuşkusunu doğurmuştur.
Neyle uğraşacağımızı bilmeden baskı rejimlerinden kalan yöntemlerle bir şeylerin peşinde umutsuzca koşuşturmak başımızı ağrıtacak, zararlarımızı büyütecektir.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!