Yusuf Dülger
Yusuf Dülger

Diyanet-Kurban-Hac

featured

Türkiye gerçekten çok pahalı, yaşanması güç bir ülke oldu. Türkiye dışında yaşayan bir Müslüman 4.750 Türk lirasına Kurban kesebilirken, biz kurbanı çok daha fazla parayla kesiyoruz. Bu durum bizi yönetenlerin yeteneksiz olduklarını gösterir. Suç sadece yöneticilerde değil, böylelerini ayakta tutan seçmenindir. Başkaları bizden çok daha hesaplı kurban kesiyorsa, birileri utanmalıdır.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın açıklamasına, imamların cuma hutbesinde duyurularına göre, bu yıl Diyanet’e vekaleten kurban kestirtmek isteyen Müslümanlar yurt dışı için 4.570, yurt içi için 11.750 Türk lirası ödeyecekmiş.

İmamı dinlerken aklama olumsuz düşünceler geldi. Birkaçını yazayım.

  • Türkiye gerçekten çok pahalı, yaşanması güç bir ülke oldu. Türkiye dışında yaşayan bir Müslüman 4.750 Türk lirasına Kurban kesebilirken, biz kurbanı çok daha fazla parayla kesiyoruz. Bu durum bizi yönetenlerin yeteneksiz olduklarını gösterir. Suç sadece yöneticilerde değil, böylelerini ayakta tutan seçmenindir. Başkaları bizden çok daha hesaplı kurban kesiyorsa, birileri utanmalıdır.
  • Türkiye’de milyonlarca Müslüman aç, sefil ve yoksul yaşarken siz bizi niye yurt dışında kurban kesmeye özendiriyorsunuz? Hani yardımlaşmaya akraba ve komşularından başlanır diye ayet-hadis okuyordunuz? Bu kurban/para transferinde bir bit yeniği olmasın? Bugüne kadar yaptıklarınız hep şaibeli de bunu ondan soruyorum.
  • Diyanet’in bir eve birden çok kurban uydurması, parklarda kurban dilenciliği İslam dinini kirletmektedir.
  • Diyanet, başkanından müftü ve imamlarına kadar “Hac hilesi” yapmakta, kul hakkı yemektedir. Başkan Erbaş hacdan iki üç gün önce, 2024’ün hac sözleşmesini yapıyorum diye Arabistan’da poz veriyor. 2024’ün sözleşmesi aylar önce yapılmadı mı? Halk bu kadar aptal mı? Başkan ve müftüleriyle birlikte Diyanet sayıları binleri görevlileriyle “Dış görev” diyerek, maaşlarından ayrı olarak bütçemizden yevmiye ve harcırah alıyorlar mı, almıyorlar mı? Mekke-Medine’yi kazanç yolu yaptınız. Bravo!
  • Hac ve umre turlarıyla bütçemizi delmek, değişik bahanelerle her Cuma camilerde para toplamak ayıp ve haramdır. Günümüzün papa, papaz ve hahamları bizdeki meslektaşlarından daha insaflı, daha dürüst ve daha eğitimliler.

Tepkim Diyanet’teki vicdansızlıklaradır. Şahıslarla bir sıkıntım yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!