Nazım Peker
Nazım Peker

Yılan-Yalan Hikâyesine Dönen Memur Maaşları?

Sevgili okurlarım! İnsan aklını karıştırmak insanı, ikileme düşürmek de bir sanattır desem bana kızmazsınız değil mi?
 
Nazi Almanya’sının Führeri Hitlere sormuşlar, “Siyasette başarılı olmanın yolu Kitap mı, HİTAP mı ?” diye.
 
Adolf Hitler, “Elbette HİTAP” demiş.
 
Son yılların Türk siyaset adamlarından, S. Demirel’i, T.Özal’ı, N.Erbakan’ı HİTABI iyi olanlardan biliriz. Gerçekten de öyle idiler. Kendilerine yöneltilen hoş olmayan soruları, allem edip kallem edip kendi lehlerine dönüştürmede oldukça mahirdiler.
 
Bu sayededir ki Sayın S.Demirel, altı kere öyle ya da böyle iktidardan uzaklaştırılmasına rağmen; HİTABELERİ sayesinde tekrar tekrar iktidara gelmeyi başarmış ender siyasetçilerdendir.
 
Sayın Erbakan, kullandığı Atasözleri, deyimler ve tekerlemeler ile halka inmeyi, halka hitap etmeyi başarabilmişti.
 
Sayın Özal ha keza öyle idi.
 
Türkiye bir ilki 2012 de yaşadı. Memur maaşları Mayıs ayı gelmesine rağmen artışları belirlenmeden ödenmeye devam etmektedir. Evet, bu Türkiye’de bir ilktir.
 
Memur ve memur emeklilerinin maaş artışlarının belirlenmesinde MEMUR-SEN yetkili sendika konumundadır(Nasıl olduysa 20010’da üye sayısını % 700 artırmıştır. Ayrıca Uluslar Arası Sendikalar Konfederasyonu-ITUC- bağımsızlık karakteri tartışılır diye üyelik müracaatına HAYIR demiştir).
 
Şimdi bu gerçekler ortada.
 
Memur ve memur emeklileri, maaş artışları belirlenmeden 5 aydır eski düzen maaş almaya devam ediyorlar. Çalışma Bakanlığı MEMUR-SEN’le masaya oturacaklar. İkinci sırada TÜRKİYE KAMU-SEN var.
 
Hükümet, muhalefete çatarken, Türk kamuoyuna, “ 2010’ da, 2011’ de büyüme rekorları kırdık. Büyüme hızında Avrupa, Amerika, Afrika, Asya tökezlerken biz ÇİN’i bile solladık. Cumhuriyet tarihinin büyüme rekorlarını kırdık.” Propagandası yapmaktadır.
 
Bunu tv’lerde, çeşitli konuşmalarında hem Sayın Başbakan, hem Hükümetin etkili ve yetkili kişileri göğüslerini gere gere söylemekteler.
 
Bunlar güzel şeyler.
 
Bu kalkınma ve büyümeyi aklı başında hangi Türk insanı istemez. Biz hain miyiz ki bunlara itiraz edelim.
 
MEMUR-SEN Genel başkanı Sayın Ahmet GÜNDOĞDU, 8+8 ve seyyanen 100 TL, TÜRKİYE KAMU-SEN Genel Başkanı Sayın İsmail KONCUK, 10+10 ve taban aylığa 100 TL olarak 2012 yılı için, talep ettikleri maaş artışlarını açıkladılar. Ortalama yüzde otuz artış istediler. (Basından öğrenebildiğim kadarıyla)  .
 
Hükümetten ilk tepki, “Bu kadar parayı ödeyemeyiz, bütçemizde kaynak yok.
 
Memur-Sen Genel Başkanı, “Halka yüzde 7.8 büyüdük diyen hükümet bize gelince mi para bulamıyor?” deme cesaretini gösterdi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı, “Meydanlarda hava atan hükümet, vekil maaşlarına, lüks araç alımlarına kaynak bulmada zorlanmazken memure gelince mi kaynak bulamıyor?” itirazında bulundu.
 
Şimdi biz bize soralım; Hükümet büyümede kıtaları sollarken, Çin’i bile yakalayıp geçmek üzereyken (ki kendileri öyle söylemekteler) söz konusu açlık sınırının altında kalan Memur ve Memur emeklilerine gelince neden böyle nokta gibi küçülüvermekte?
 
Akıllara şu soru gelmektedir: Acaba büyümemiz mi hormonlu ya da aldatmaca?
 
Yoksa gerçekten de, Maliyemizde para mı yok?
 
Hangisi doğru?
 
Sayın Başbakan’ın, Hitabetteki ustalığı nereye kadar devam edecek? Bu kandırmaca nereye kadar sürecek?
 
Biz gerçekten büyüdük mü, büyüyor muyuz yoksa bu bir alalama mı?
 
Varın doğru kararı siz verin.
 
Esen kalınız.                                                                     

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!