MHP, son yıllara kadar; Türk siyasetinde dişe dokunur bir etkinin adıydı. TBMM’inde temsil edilmezken, hükümette yokken bile sözü dinlenen, sempatizanlarına saygı duyulan bir konumda idi.
Galiba devlet, MHP’yi bitirmek istiyor olmalı ki, MHP’nin onmaması için yapılması gereken her türlü işlem ve eylem yapılmakta MHP’ye.
MHP, değişim diyen teşkilatlarını neden kapatmakta? Değişim isteyen adaylarını neden ihraç etmekte. MHP budana budana iyiden iyiye küçüldü ve dağılma aşamasına geldi.
Bu durumdan kimler kârlı çıkar, bu durum kimleri sevindirir?
Üç hilalli MHP bugün ne yazık ki üç parçalı bir haldedir.
1-Bahçeli severler ve Bahçeli’nin etrafında kenetlenenler,
2-MHP’li oldukları halde kerhen AKP’ye oy verenler,
3-MHP’den ihraç edilenler, Bahçeli ve Genel Merkeze küsenler. Fakat hiçbir diğer partiye oy vermeyip yine de MHP’ye oy veren değişimciler.
MHP’de kimin daha etkin olduğunu önümüzdeki yıllarda göreceğiz. Bu kafa ve bu gidişle MHP diye bir parti kalırsa!
Soralım: MHP’yi bu hale getiren politikaların mimarları kim?
Bunlar, bu politikaları ile ne yapmak istemekteler ve niçin yapmaktalar?
Sayın Bahçeli’yi MHP genel başkanı yapan delege MHP delegesi değil miydi?
O zaman bu delegenin iradesine saygı duyuluyordu da, değişim diyen delegelerin iradesine neden saygı duyul mu yor? Nerede parti içi demokrasi? Ki bu delegeleri seçende bizzat Devlet Bahçeli değil mi? İnsan kendi seçtiğinden korkar mı?
MHP’de inatlaşan bir çekişme sürüp gitmekte. Bu çekişme, birinci guruptakilerle üçüncü guruptakilerin arasında geçmektedir.
Eğer MHP’de demokratikleşme olur ve kongre yapılırsa; üçüncü guruptaki değişimciler, MHP’nin kaptan köşküne rahatlıkla otururlar.
Böylece MHP, AKP’nin çok rahatlıkla alternatifi olur.
Böylesi bir sonuçtan en çok AKP, Tayyip Erdoğan mı rahatsız ve huzursuz olur yoksa Devlet Bahçeli mi?
Eğer demokrasi işletilmez ve antidemokratik uygulamalara devam edilirse; MHP üç parçalı bile kalamaz ve dağılır. Bu durumda kına yakacak olanlar kimler acaba?
Böylesi bir durumdan AKP ve Erdoğan mı yoksa Devlet Bahçeli mi daha çok memnun olur?
Türk siyasetinden MHP’nin silinmesi, Başkanlık yolunun ardına kadar açılmasına ve iki partili bir Türk siyasi hayatına da merhaba denmiş olur.
Gerisini siz düşünün.