Nazım Peker
Nazım Peker

Suriyelilere Vatandaşlık Konusu Nedir?

 

İşe insani açıdan bakarsanız gayet normal ve etik bir olaydır. Verilmesi de gerekir. Bizde adettir: her olayı dine ve dini ahkâma bağlamak.

Kimileri de bağladı ve işi: ensar-muhacir ilişkisine götürdüler.

Soralım: o günkü muhacirler; bugünkü Suriyeliler gibi destursuz, fütursuz ve elleri bıçaklı mıydılar?

Etrafımda gördüğüm pek çok AKP’linin bile şiddetle karşı çıktığı ve asla onay vermediği bu “Vatandaşlık verilmesi” olayına S. Erdoğan ve Binali neden bu kadar hevesliler?

Neden illa da onlara bu hakkı vereceğiz, nüfusumuzu artıracağız, kalifiyeli olanlardan yararlanacağız ısrarındalar?

Sahi neden?

Bu işin önü-arkası, sağı-solu düşünülmüş müdür?

Bu kadar insana birden bire “Türk Vatandaşı” kimliği verilmesi, aramızı düzeltmeye çalıştığımız Suriye’de nasıl karşılanacak, Suriye bu işe ne diyecek?

İran nasıl karşılayacak? Rusya acaba ne diyecek?

5901 nolu yasa bu konuda ne diyor, Suriyelilerin kriterleri bu yasaya uygun mu?

Hesabı kitabı yapıldı mı?

Bu üç milyon insan yarın parti kurup TBMM’ne girerlerse neler olacak? İleride bir asayiş ve hak isteme sorunları olmayacak mı?

Bu gibi konularda ben endişeli ve kaygılıyım da S. Erdoğan ve AKP’li kurmaylar endişeli ve kaygılı değiller mi?

Elbette onlarda çok endişeli ve kaygılılar. Fakat onların en büyük kaygı ve endişeleri; “hükümetten düşer de yargı önüne çıkarsak, halimiz ne olur?” korkusudur. Bu korku, onlara halka rağmen böyle bir işe evet dedirtmekte. Neden millete sormuyorlar? Hani millet iradesi her şeydi?

Çünkü AKP ve Erdoğan’ın “Blok oya” ihtiyacı vardır. Üç milyon Suriyelinin oyu az oy mudur? Nerden bakarsanız bakın 100 e yakın vekil demektir.

Bir başka çıkarda; zavallı Suriyelilerin ucuz emekleridir. Vatandaşlığa alınacak Suriyelilerin; birden bire zengin ve fabrikatörlerin iş yerlerinde “Modern ve yasal köleler” olarak çalışıp patronlarına daha fazla para kazandıracak olmalarıdır.

Bir başka şık da; zavallı Suriyeli bayanların, aklı uçkurundan başka şeye çalışmayan deyyuslara seks kölesi yapılacak olmalarıdır.

Efendim deniyor ki; kalifiye ve beyin takımına “vatandaşlık” verilecek. Orayı bir geçiniz. İddia ediyorum; Türkiye’de Suriyeli beyin ve kalifiye takımı bini geçmez. Hepsi de ABD, KANADA, ALMANYA, İNGİLTERE ve diğer BATI ülkeleri tarafından alındılar ya da oralara gittiler. Gitmeyenler ya da gidemeyenler ise inanın beceriksiz ve salaklarıdır.

Sayın C. Başkanı diploma konusunda çok zordadır. Eğer diploma olsaydı pek çok AKP’li bu diplomayı çerçeveletir ve Kâbe resmi gibi duvarlarına sar ve akşam-sabah yüz sürerlerdi.

Siz suça-yolsuzluğa bulaşmış AKP’lilerin yerinde olsanız ne yapardınız?

Esen kalınız. 

 

NOT: Numan Kurtulmuş’u kınıyorum. Milletin sinir uçlarıyla neden oynamaktasınız? Aynen iade ediyorum. Bu yazı: 10 temmuz da yazılmıştır

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!