Nazım Peker
Nazım Peker

Sat Sat, Nereye Kadar?

Her ne hikmetse AKP mantığı, satmaya programlanmıştır. Elde avuçta ne varsa satmanın ve satabilmenin derdindeler. Buna bizim Anadolu kültüründe, “Mirasyedi ticareti” denir. Mirasyedi, kendisi kazanmadığı ve nasıl da kazanıldığını bilmediği ve alın teri de olmadığı için, bedavadan ve zahmetsizce eline geçirdiği varlığı satar satar yer.
 
Bu fikrimizi, hepinizin malumu olan devletlerin ve devlet adamlarının ipliğini pazarlara döken Wikileaks belgeleri doğrulamaktadır. Türkiye, Sayın Gül’ün ABD ile Irak’ın işgali konusunda yaptığı “para karşılığı gerekli desteği” verme girişimleri ile başlatmıştır.
 
AKP zihniyetinde satma esastır.
 
Oysa vizyon ortağımız dedikleri, BOP’ta Eşbaşkan olarak çalıştıkları ABD’de ise satın alma kültürü vardır. ABD, pek çok eyaletini satın alarak ülkeyi büyütmüştür.
 
ABD’nin parayla aldıkları topraklara şöyle bir göz atalım. Fransa’dan 1803’de 60 milyon Frank vererek Louisina’yı, 1819’da İspanya’dan 5 milyon dolara Florida’yı, Meksika’dan 1848’de 15 milyon dolara Kaliforniya’yı, 1867’de Rusya’dan 7.2 milyon dolara Alaska’yı satın alarak vatan topraklarına katmıştır.*
 
Onun için ABD’lilere göre vatan; dolar karşılığı satın alınan EMLAK demektir.
 
Türkiye’de ise VATANIN FİYATI yoktur. Vatan toprakları EMLAK niteliği taşımaz. Türklere göre vatan; ölümü, kanı ve şehadetliği göze alınan eşsiz bir değerdir.
 
Satılanlara bir göz atalım: Araç muayene işi; (Tüv-Türk) Almanlar’a, Başak Sigorta Fransızlar’a, Telsim (Vodafon) İngilizler’e, Oyakbank (ING-Bank) Hollandalılar’a, Denizbank Belçikalılar’a, Avea (Aycell) Lüblanlılar’a, Türk Telekom Araplar’a, Türk Finans Suudiler’e, TEB- Konya Çimento Fransızlar’a, Şekerbank Kazaklar’a, MNG bank Lübnanlılar’a, Kuşadası Limanı İsrailliler’e, İzmir Limanı Hong Konglular’a, Pektim Ermeniler’e, Milli içkimiz RAKI Amerikalılar’a, İzocam Fransızlar’a, Türkcell’in yarısı Finliler’e, TGRT (Fox) Amerikalılar’a, Demirdöküm Almanlar’a, Döktaş Fransızlar’a, Eczacıbaşı İlaç Sanayi Çekler’e, Beymen’in yarısı Amerikalılar’ın. Son haberlere göre TSK’nın göz bebeği olan ASELSAN’ın da % 51 Hissesi İsrailli bir firmaya satıldı.
 
Korkunç manzarayı görüyorsunuz değil mi? Satılanların yarısını da yerim olmadığı için yazamadım.
 
Ne yazık ki yukarıda izaha çalıştığımı gibi AKP, Türkiye’de ne kadar değer varsa ABD’de olduğu gibi ticaretin konusu haline getirmiştir.
 
Vatan sevgisinin en fazla bunlarda olması gerekir. Ben öyle inanmaktayım. Çünkü dinimiz vatan sevgisine önem verir. Hz. Muhammed (s.a.v) “Hubbül Vatan Min-el İman- Vatan Sevgisi İmandandır” demiyor mu?
 
Üzülerek görmekteyiz ki AKP döneminde Türkiye’de satış konusu olmayan hiçbir şey, hiçbir değer kalmamıştır.
 
Cumhuriyet döneminin bütün maddi ve manevi birikimleri haraç-mezat pazara çıkarılmış ve satılmaktadır. Torba yasalar bunun için çıkarılmış, “BEDEL” karşılığı sıfır askerlik sistemi, “B yasasıyla orman özelliğini kaybetmiş arazilerin satışı bu maksatla yasalaştırılmış, yabancılara toprak satışı hem de 15 HEKTAR’a kadar satılabilmesi de bu amaçla yasalaştırılmıştır. Bu kadar büyük toprak parçasına vatan bile kurulur. Vatikan’ın yüz ölçümü ne kadar?
 
Bütün bunlar, hiçbir Müslüman’ın değer vermemesi gereken para için yapılmaktadır. Bu gidişe ve bu satışlara her şeyden önce vatansever AKP’li dostların ve seçmenlerin yeter artık “DUR” demesi gerekir. Sata sata nereye kadar?
 
Satışlardan alınan paralar nerede? Nerelere harcanıyor bilen var mı?
 
Son söz; görüldüğü gibi AKP, bir idealler ve ideoloji partisi değil tam aksine bir SATIŞ ve SATIN ALIŞ partisidir. *
 
Esen kalınız.   
 
NOT:* Özcan Yeniçeri-Yeniçağ: 08.05.2012

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!