Nazım Peker
Nazım Peker

Numan Kurtulmuş’u AKP’li Olarak Da Dinledik

Sayın Kurtulmuş, 19 Ocak tarihinde Konya- Anemon Oteldeydi. AKP İl Başkanlığı, MEDYA TANITIM günleri olarak S. Kurtulmuş’u Konya Medyasının karşısına çıkardı. Sağ olsunlar beni de çağırmışlar. Davete icabet sünnettir. Katıldım. AKP İl Başkanlığını S. Ahmet Sorkun Bey başkanlığında kutluyorum. Gerçekten toplantı mükemmeldi. Düzen ve disiplin, ikram, güler yüz, samimiyet açısından dört dörtlüktü toplantı. Emeği geçenleri kutlamamak insafsızlık olur.

  Numan Bey’in, Türkiye ve dünya gündemine bakışı oldukça gerçekçi idi. Hele BM’leri anlatışında ki gerçeklerin altına imzamı gözlerim kapalı atarım. BM’ler, artık ABD ve onun güdümündeki devletlerin görüş ve talimatlarına göre tavır alan bir Batı kulübü olmuştur. Dünyanın çeşitli yerlerinde zulm ve kıyımları görmeyen, duymayan biridir. Beş ülkenin VETO hakkının olması ve bunlardan bir tekinin bile İslam ülkesi olmaması düşündürücüdür.

  Yine Numan Bey’in, Batıya bakışı da tam benim yıllardır dile getirdiğim şekildeydi. Numan Bey, “ Osmanlı ve benim atalarım yurt dışından asla ve asla ne bir metre ipekli kumaş, ne bir halı getirmemişler: aksine merkezden hep buralara taşraya hizmet, medeniyet, hukuk ve değer götürmüşlerdir.” demekte. Ben de aynı şeyi yıllarca yazılarımda aynı görüşleri paylaşmışımdır. Gezin Batı’nın müzelerini hep başka coğrafyalardan ve başka devletlerden çaldıkları ve sömürdükleri değerlerle doludur. Bizim müzelerimiz ise “Kutsal emanetler” hariç tamamı bu coğrafyanın değerleriyle doludur.

  S. Kurtulmuş, açılım ve İmralı görüşmelerine S. Başbakan’ını penceresinden bakarak, “Bu işi çözeceğiz. Akan gözyaşlarını durduracağız. Pkk silah bıraksın, Avrupa’ya ve başka ülkelere gitsinler.” dedi. Acaba kanı akıtan T.C. Devleti mi? Bu eli kanlı Kandil katillerini hangi Avrupa ülkesi kabul eder? Bu konuları açmadı. Ayrıca sorunu çözeceğiz dedi amma… Hangi sorunu nasıl çözecekler söylemedi. Kürtçe kurslar açıldı kaset yapımı serbest edildi, Kürt enstitüleri açıldı, yasak olmasına rağmen ( S. B. Bozdağ’ın: Devletin de, mahkemenin de dili Türkçedir açıklamasına TBMM. 23.01.2013) “TRT6” yayına soktunuz PKK’nın cinayetleri durdu mu? Verdikçe istemekteler!
  Öyleyse çözülecek olan ne?

  Bu anlamda ki Sayın D. Seyis’in sorusunu biraz es geçti. Ayrıca bir kardeşimizin, “2023’de BİBER GAZI sıkılacak mı?” sorusunu hiç duymadı.

  Benim, “ Merkez Bankası ağzına kadar dolar dolu. Elhamdülillah IMF’ye beş milyar dolar borç verebiliriz!” açıklamalarınıza rağmen; doğalgaza, akaryakıta, elektriğe, vergilere yapılan bu acımasız ve yüklü zamlar( ayarlamalar- düzenlemeler) böyle bir ülkenin zamlarına benziyor mu?
 
“ Soruma hiç değinmedi.

  İnandım ki, S. Kurtulmuş bu işi iyice öğrenmiş. İstediklerini duymakta, istemediklerini işitmemekte!
Zaten akıllı siyasetçilerin yaptığı da budur. Numan Bey, akıcı konuşması, olaylara hâkimiyeti, güleç ve sevecen tavrı ile Atasözlerini ve deyimleri yerli yerinde kullanması ile gelecek vaad eden birisidir.  Bütün kalbimle inandım ki, bu yetenek ve donanımla S. Erdoğan’dan sonra AKP’yi en iyi yönetecek kişi Sayın Kurtulmuştur. Sayın Başbakan akıllı ki halefini çoktan bulmuş.

  Esen kalınız. 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!