Nazım Peker
Nazım Peker

İşçi ve İşsizlik

 

İşçiler de tıpkı çiftçiler gibi eli öpülesi insanlardır. Onların alın terleri sayesinde üretim yapıyoruz. O insanların sayesinde adımız fabrikatör, adımız iş adamı, adımız toprak ağasıdır.

İşçi ve işçi sınıfının olmadığı bir sistemi düşünebiliyor musunuz?

Onların o nasırlı elleri sayesinde, soframızda çeşit çeşit ürünleri yemekte, modern alet ve gereçleri kullanmaktayız.

Onun için işçi sınıfı horlanacak, göz ardı edilecek bir meslek gurubu asla değildir.

Ülkelerin en büyük derdi, yoksulluk ve onu tetikleyen işsizliktir.

Türkiye ne yazık ki, son yıllarda bu acı gerçekleri alabildiğine yaşamaktadır. Milyonlarca vasıflı ve vasıfsız insanımız, İŞSİZLİK yaşamakta, evine ekmek götürememekte, çocuğuna harçlık verememektedir.

İşsizliğin nedeni nedir? İnsanlar neden iş bulamıyorlar? İŞKUR önleri neden “İş istiyorum”, “Ne iş olsa yapabilirim” diyen genç-yaşlı insanlarla dolup dolup taşmakta?

İşsizliğin en büyük sebebi, yatırım yapmamak, üretimi yavaşlatmaktır.

İnsanlar, önünü göremedikleri zaman yatırım yapmaktan kaçınırlar. İnsanlar hukukun üstün olmadığı ortam ve ülkeler de yatırım yapmazlar.

Acı bir gerçek ki, Türkiye bu ikisini de hissettirmektedir.

S. Cumhurbaşkanı da bu işsizlik derdinden oldukça rahatsız ki, sanayici ve odalara, “Herkes elini taşın altına koymalı. İşsizliği şöyle gümbür gümbür aşağı indirmeliyiz.” Rica ve tehdidinde bulunmaktadır. “İş adamları neden işçi almıyor, neden yatırım yapmıyorlar, neden istihdam yaratmıyorlar?” sorularına cevap bulsalar daha iyi olmaz mıydı?

İşsizliğin bir diğer nedeni de, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin devasa tesislerini özelleştirme adı altında yandaşa ve yabancıya satmamızdır.

Konya Ereğli’de Sümerbank AŞ’nin bir fabrikası vardı. Bu fabrika 8 saat üzerinden 3 vardiya çalışmakta, üretmekteydi. Yani 24 saat çalışan, 24 saat üreten bir konumda idi.

Bu devasa tesis Albayraklara satılmış.

Önce üretim yavaşlatılmış, sonra yenilenme yapılmamış, işçiler çıkarılmış. Şimdilerde de ne ürettiği ne kadar ürettiği belli olmayan bir konumda imiş! 1

Yaygın kanaat, sürenin doldurulup çok değerli arsalarının satılmasının beklendiği yönünde!

Diğer özeleştirilen tesislerde üç aşağı beş yukarı böyledir.

İşsizliğin sebeplerinden biri de bu olmuyor mu?

Son 15 yıldır üretim eksenli, istihdama dayanan bir tesis açıldı mı? Sayın cumhurbaşkanı her seçim öncesi “TOPLU AÇILIŞ” törenleri adı altında seçim propagandası yapmakta: Madem böyle her ilde gümbür gümbür tesis açıyorsunuz da bu işsizlik neden hortlamış?

Değiştirilen 18 maddenin hangisiyle bu işsizliği önleyeceksiniz?

Esen kalınız.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!