Nazım Peker
Nazım Peker

Dert+Dert+Dert Eylülde Başlıyor

Sevgili okurlarım, bu ülke hepimizin. Ülke zarar görürse hepimiz bundan etkileniriz. Bu hükümet, sağ olsun el atmadık, el atıp da bozmadık hiçbir değer bırakmadı.
 
En sonu eğitim ile ilgili düzenlemeleri oldu.
 
Nereden aldıkları, neye hizmet ettikleri S. Başbakanı nasıl ikna ettikleri belli olmayan; 4+4+4 eğitim sistemini devreye soktular. Hem vatandaşı, hem gözbebeğimiz öğrencileri, hem değerli öğretmenlerimizi huzursuz ettiler. Onun için bende yazımın başlığını; DERT+DERET+DERT olarak attım.
 
Ne var sanki diyebilirsiniz. Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş. Bu sistem öyle bir sistem ki, aile yapımızdan, sağlık sistemimize kadar her alanı ilgilendirir hale geldi.
 
TV’lerde seyrediyorsunuz aileler çocuklarını, eğitim ve öğretime hazır olmadıkları, sinir sistemlerinin, kas yapılarının, görme duyularının tam gelişmediğini, tuvalet kültürlerinin olmadığı gerekçesiyle göndermek istemiyorlar. İşin garibi öyle bir yasa çıkardılar ki, doktor raporu olmadan sebepsiz okula gönderilmeyen çocuklara; günlük 15 TL para cezası getirildi. Hangi veli çocuğuna nöroloji raporu almak ister? Bunun anlamı, demokrasi, katılımcı demokrasi hiç değil. Düpedüz ben yaptım sen de uyacaksın mantığıdır. Rusya’nın eski sistemidir. Oysa eğitim, veli işbirliğini de esas alırdı. Hangi veliye, hangi eğitimciye, hangi psikologa, hangi uzmana sorulmuş ya da görüş istenmiştir?
   
Hangi okulun İlköğretim, hangi okulun ortaöğretim olacağı belirlenmiş değil. İş bununla kalmıyor. Ortaöğretime döndürülen okullarda sınıf öğretmenleri, İlköğretime dönüştürülen okullarda da branş öğretmenleri NORM fazlası oluyor. Bu değerli öğretmenlerimizi nasıl ve nerelerde değerlendireceksiniz?
 
İkinci dört yılda okullarda Kuran-ı Kerim ve Siyer seçmeli ders oluyor. Bazı din adamları, bazı kişiler şu okulu tercih edin telkinleri yaparak okullar arasına nifak sokmaktalar.
 
Bütün liseler Anadolu liselerine dönüştürüldü. Her ilçede birer Lise bırakıldı neden? Konya’da topu topu üç, Meram’da 75. Yıl, Selçuklu’da Gazi, Karatay’da Karatay lisesi bırakıldı. Öğrencileri zorla Meslek Liselerine yönlendirmekteler. Bu, insafa, izana sığar mı? Sakat olan, kolu olmayan, algılaması zor öğrencileri nasıl meslek liselerinde okutacaksınız? Ben öğrencimi Liseye göndermek istiyorsam benim isteğime nasıl cevap vereceksiniz?
 
Öğrendiğime göre, “FATİH PROJESİ” çökmüş durumda imiş. Burada görevli öğretmenler de NORM fazlası duruma düşürülmüş.
 
Yeni Eğitim sistemi, ÖĞRENCİ MERKEZLİ olarak düzenlenmiştir. Bu merkez de öğretmen yok. Neden? Öğretmene mi güvenmiyorsunuz, eğitimi ideolojinizin deneme tahtası mı yapmak istemektesiniz?
 
Ülkenin gözbebeği, geleceğinin mimarı öğretmenlerimiz, Cumhuriyet tarihinin en karanlık günlerini yaşamaktalar Türkiye’de 37.772 sınıf öğretmeni NORM fazlası iken Konya’da ise yaklaşık 1.735 civarında imiş. Bunları ne yapacaksınız? Nerede değerlendireceksiniz?
 
Öğretmenler için ÖZÜR GURUBU tayinler kaldırılmıştır. Hastalık, eş durumu, eğitim, çocuk okutma gibi tayinler iptal edilmiştir. Sayın Ö. Dinçer’den önceki M. Eğitim Bakanları bu işi çözerlerken Sayın Dinçer, neden böyle bir uygulamayı Türk öğretmenine reva görmektedir?
 
Kanser olan öğretmen ölsün mü? Öğretmen okumasın mı, uzman olmasın mı, doktora yapmasın mı, çocuk okutmasın mı, meslektaşıyla, serbest meslek erbabı ile evlenmesin mi?. Oysa, boşanma sebeplerinden biri de eşlerin üç aydan fazla ayrı yaşamalarıdır. Sayın Bakan evli değil mi? İslam’ın temelini aile oluşturmuyor mu? Bu nasıl bir İslam anlayışıdır Allah aşkına? Aileleri ayırmaktan zevk mi almaktasınız?
 
Öğretmen doğum yapmasın mı? Doğum esnasında eşinin yanına tayin istemesin mi?
 
Ülkede böylesine acımasız, belirsiz bir M.Eğitim politikası devreye sokulurken, Müftülerimiz, vaizlerimiz, imam-hatiplerimiz, Diyanet İşleri Başkanlığmız, İlahiyat Fakültelerimizin öğretim üyeleri bu konulara neden ses çıkarmazlar? Haksızlık karşısında susmak neyin alametidir? Doğruları ve gerçekleri mezarda mı söyleyeceğiz?
 
Evet, Maalesef eğitim, dert+dert+dert sistemiyle yeni öğretim yılına başlamaktadır.
 
Sevgili okurlarım! Öğrencilerinizin çantalarında, kalemliklerinde Allah rızası için bir tek TÜRK ve İSLAM figürü, yazısı var mı? Neden bu konuda da duyarlı değilsiniz? Bize ne elin dağından, kahramanından, He-Mann’ından
 
Esen kalınız

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!