Yine gündem saptırıldı. Sn. Erdoğan ve AKP’yi kutluyorum. Muhalefete oyun kurma olanağı vermediği için.
Ülkenin gündemi: Çoklu Baro, Sosyal Medya ya da Ayasofya mı olmalıydı?
Toplum mühendisliği iyi çalışıyor. Yoksulluk, işsizlik, açlık, pahalılık, enflasyon, döviz konuşulması gerekirken, ülke ne ile oyalanıyor. Buna gündem oluşturma, toplum mühendisliği denmez ise ne denir?
Ne AKP ne de Sn. Erdoğan, Ayasofya’nın ibadete açılmasından yana!.. Onlar, muhalefete bir olta attılar. Hesaplarına göre muhalefet Ayasofya’nın ibadete açılması işine sıcak bakmayacak, “HAYIR” diyecekti. AKP ve Erdoğan’ın hanesine bir artı kaydedilecekti, siyasi malzeme çıkacaktı.
Muhalefet oyunu gördü: AKP ile Sn. Erdoğan’a “buyur aç, destek verelim” dediler. Ayasofya ellerinde patladı.
Geçtiğimiz yıllarda Ayasofya gündeme geldiğinde Sn. Erdoğan, “Etrafta onlarca camii var, sanki Sultan Ahmet’i doldurdunuz da Ayasofya mı kaldı” demedi mi?
Ayasofya, yıllardır siyasete malzeme olmuştur, olmaya da devam edecek gibi.
Abdülhamit bile, Ayasofya ilgilenmiştir.
1934 yılında, ibadete kapatılıp müzeye dönüştürülerek ziyarete açılan Ayasofya’yı tekrar ibadete açmak; ne getirir ne götürür?
Elbette Türkiye, bağımsız ve demokratik bir ülkedir. Hiç kimse Türkiye’ye bu ve benzeri konularda akıl da veremez, yolda göstermez, planda çizemez.
Konu tekrar gündeme gelince AKP sıkıştı ve işi yargıya havale etti. Danıştay gereken hukuki cevabı, “Ayasofya’yı ibadete açma yetkisi yürütmededir. “diyerek doğru olanı yapmıştır. Bakanlar Kurulu kararı ile Müzeye dönüştürülen bu tarihi yapı, yine Bakanlar Kurulu kararıyla ibadete açılabilir. Günümüzdeki “Partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine” göre ise yetki tamamen Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan’dadır. Taca atmaya çalışıyorlar ama olmuyor.
Sn. Erdoğan ne der? Ne diyeceği bilinmez ama tahmin edilebilir. Eğer Ayasofya’yı ibadete açmanın; AKP ve Erdoğan açısından getirileri olsaydı, şimdiye çoktan açılmıştı.
Bunun uluslararası boyutu var, ekonomik boyutu var, Şu an Ayasofya’yı ziyaret: 72 lira imiş. Bu yüklü bir miktar, bundan vaz geçilir mi? Sanmam.
Kaldı ki Sn. Erdoğan’ın özel ilişkileri olduğu ABD, bu konuda, “Müze olarak kalmalıdır” görüşünde. Sn. Erdoğan, dostu Trump’a kırar mı? Zannetmem.
Ayasofya, hükümetin de, Sn. Erdoğan’ın da elinde kalmışa benzemekte. Yani Arapsaçı.
Durum bu iken ne olur?
Bu çok bilinmeyenli bir soru.
Bütün iş Sn. Erdoğan’ın ruh yapısına ve Erdoğan’a ne getirip, ne götüreceğinin hesabına bağlı!
Bence ve olayın seyrine bakıldığında açılmama ve mevcut haliyle kalma olasılığı daha ağır basmaktadır.
Zaten vatandaş da bu işlerle fazla ilgili değil. Onun derdi oğluna-kızına iş, pahalılık, enflasyon, akaryakıt zamları, doğalgaz, elektrik ve su faturaları.
Ayasofya daha çok su kaldıracağa benzemekte!.
Esen kalınız.