Nazım Peker
Nazım Peker

63’çük Akil Adam

Sevgili okurlarım! AKP terör belasıyla başarılı bir mücadele verememiş. Terör şımardıkça şımarmış, başta hükümet, Başbakan olmak üzere ülkeyi tehdit eder hale gelmiştir. Bir başka deyişle getirilmiştir. “Bunları yazıcının başına geçip yazmak kolaydır. Birde ülkeyi yönetenler açısından bakmak gerek.”  Dediğinizi duyar gibiyim.

  Efendim dünyada terörün anladığı tek dil vardır; “Göze göz dişe diş mücadele.” Gerisi lafı güzaftır, suya yazı yazmaktır. Dünyada bizdeki gibi, “Üniter yapınızı bozacağım, iki dilli, iki bayraklı, iki hukuklu bir federasyon yapacağım” diyen hangi terör örgütü müzakere ile yola getirilmiştir?

  Zorda kalan, çaresiz olanların tek çaresi “Denize düşen yılana sarılır” misali “ÇÖZÜM SÜRECİ” ne sarılmıştır. Aslında neyin, nasıl ve nereye kadar çözüleceği de yoktur masada. Terörün teklifi ise masada: İki dilli, iki bayraklı, iki milletli, iki hukuklu bir yapı! Buyurun yerseniz.

  Çözüm isteyenler: “ Terör bitsin, silah hak arama aracı olmaktan çıksın, ülkede kanın akması dursun, anaların gözyaşı dinsin, ülkenin sathını barış coşkusu sarsın, şu ya da bu kimliğe bakılmaksızın, kardeşçe bir mutluluk iklimi solunsun” demekteler. Bu temennilerin altına imzamı gözüm kapalı atarım. Ama karşı taraf bunları istemiyor ki. Onlar iki dil, iki bayrak, iki hukuk, eşit haklarda iki millet istemekteler. Gelin bunun ortak paydasını bulun?

  Süreç denilen ve çözülmeye çalışılan olay bu. Bunun için denemedik yol kalmıyor. Bu ülkenin insanı TBMM’ne 550 tane seçilmiş vekil göndermiştir. Bu insanların içinde hiç mi AKİL yok, Milli Güvenlik kurulun var, Bakanlar kurulun var, Büyük ve küçük belediye başkanların var onların arasında da mı yok, partilerin MYK’ları, teşkilatlardan, basından, seçim işlerinden sorumlu insanların var. Bunların arasında da mı AKİL yok?

  Akil adam demek kısaca AKILLI adam demektir. Bunca saydığım kısımlarda 63 tane akil bulunamadı mı? Bu 63 kişi bölgelere nasıl gidecekler?  Gezileri, konaklamaları, yeme-içmeleri nasıl karşılanacak, nereden karşılanacak? Maaş ve yolluk ödenecek mi? Ödenecekse ne kadar ödenecek, nereden ödenecek? İçlerinde PKK terörüne şehit verip ciğeri yanan tek kişi var mı? Bu soruların cevapları var mı?

  S. Başbakan önceki açıklamalarında bu sayının yedi bölge için 7’şer kişiden toplam 49 olduğunu açıklamıştı. Ne oldu da sayı 63’e çıkarıldı. Bu senaryoda da bir netlik ve kararlılık yok mu?

  Basından öğrendiğimize göre: seçilenlerin çoğunun ATEİST, çoğunun BAYRAK ve TÜRKLÜĞE alerjisi, çoğunun Cumhuriyet ve Atatürk karşıtı olduğunu da öğrendik. Pek çoğunun da AKP’de skandal kasetlerinin olduğu iddia edilmekte!  Böylesi bir oluşumdan nasıl olacak da sağlıklı bir netice alınacak? Eğri ağaçtan doğru düdüğün çıktığı nerede görülmüş? Bu AKİLLERİN karar ve çalışmaları hangi yasanın hangi maddesine göre olacak?

  Yapılan işi, mademki halkımız benimsiyor ve önemsiyor. Öyleyse 63 AKİL adam ile çalışmaya neden gerek duyuluyor?

  Bir zamanlar Edip Başar Paşanın başkanı olduğu bir çalışma gurubu oluşturulmuştu.  Şimdi size sorayım, bu çalışma neydi, ne için yapılmıştı, neticesi ne oldu, sonuç alındı mı? Bileniniz, hatırlayanınız var mı? Yarın bu AKİL adam çalışması da öyle olacak. Üç yıl sonra sorulduğunda ne olduğunu, niçin oluşturulduğunu hatırlayan dahi çıkmayacak.

  Bu çalışmalar sonuç almaya değil, işi savsaklamaya, “Cambaza bak” taktiği uygulamasına yöneliktir. Dikkatleri başka yönlere yoğunlaştırıp, milletimizi uyandırmadan daha mahrem işlerin yapılmasına yönelik siyasi bir yönlendirmedir.

  Aklı başında akademisyen ve bilim adamlarımızın bu işe alet olmamasını diler; Edip Paşa olayını bir araştırmalarını öneririm.

  Yapılan iş AKİL adam işi olmayıp. Toplum mühendisliğinin çarpıcı bir uygulamasıdır. Görün bakın altından neler çıkacak?

  Esen kalınız. 

  NOT: Onlarca TV ve gazeteye rağmen bu millet bölünmeye rıza göstermemiş, direnmiş ve bu direnci kıramamış olacaklar ki; yeni taktiklerle başvurmaktalar. Bu millet sağduyuludur. Bu millet asil ve neciptir.  Millette uyanış başladı. Bizimkiler tutuştu. Yangın yakındır.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!