Müyesser Yıldız
Müyesser Yıldız

Ergenekon Kumpası Savcısı Ortadan Kayboldu… Duruşmada Gerginlik Yaşandı…

featured

Ergenekon kumpasının soruşturma ve kovuşturma aşamasında görev yapan eski hakim ve savcılar hakkında “hürriyeti tahdit, görevi kötüye kullanma, evrakta sahtecilik”  suçlamalarıyla açılan davada en önemli sanıklardan Mehmet Ali Pekgüzel adeta ortadan kayboldu. Savunmasını yarım bıraktıktan sonra yapılan celselere katılmayınca hakkında zorla getirilmesi kararı alınan Pekgüzel bugünkü celsede de hazır edilmezken, mahkemenin duruşmayı katılanların talebini almadan sonlandırması gerginlik yaşanmasına yol açtı.

Ergenekon kumpasının soruşturma ve kovuşturma aşamasında görev yapan eski hakim ve savcılar hakkında “hürriyeti tahdit, görevi kötüye kullanma, evrakta sahtecilik” suçlamalarıyla açılan davada en önemli sanıklardan Mehmet Ali Pekgüzel adeta ortadan kayboldu. Savunmasını yarım bıraktıktan sonra yapılan celselere katılmayınca hakkında zorla getirilmesi kararı alınan Pekgüzel bugünkü celsede de hazır edilmezken, mahkemenin duruşmayı katılanların talebini almadan sonlandırması gerginlik yaşanmasına yol açtı. Av. Nusret Sanem, “Böyle yargılama olmaz. Taraflısınız.” diye tepki gösterince Mahkeme Başkanı tutanak tutulmasını istedi.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 8. Ceza Dairesi’nde görülen davada sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmaları tamamlanmış, sadece eski savcı Mehmet Ali Pekgüzel’in savunması kalmıştı. Pekgüzel geçen ay savunmasını yapmaya başlamış, ancak daha sonra savunmasını tamamlamadan gerekçesiz şekilde duruşmalara katılmamıştı. Bunun üzerine de zorla duruşmada hazır edilmesi kararı alınmıştı.

Ancak Pekgüzel’in bugünkü duruşmada da hazır edilmediği görüldü.

Sanıklardan sadece örgüt üyeliği suçlamasından tutuklu olan Mehmet Murat Yönder ve tutuksuz sanık Hüsnü Çalmuk’un katıldığı duruşmada Mahkeme Başkanı gelen evrakları okuduktan sonra sanıkların, avukatların ve Savcı’nın beyanlarını aldı. Avukatlar, gelen evraklar için diyecekleri olmadığını, ancak beyanda bulunmak istediklerini bildirince Başkan, “Daha sonra.” dedi.

Savcı’nın, kovuşturmanın genişletilmesi taleplerinin reddedilmesini ve esas hakkındaki mütalaası yönünde karar verilmesini istemesinin ardından Mahkeme Başkanı, sanıklar Hasan Hüseyin Özese ile Hüsnü Çalmuk’un reddi hakim talebiyle ilgili 9. Ceza Dairesi’nin kararının bekleneceğini, bu nedenle duruşmanın 20 Mayıs’a bırakıldığını açıklayıp duruşmayı sonlandırdı.

Avukatlar Hüseyin Buzoğlu ile Nusret Sanem beyanda bulunmak istediklerini hatırlatınca Başkan,v “Duruşma bitti.” karşılığını verdi. Av. Sanem’in, “Emrivaki yapıyorsunuz. Böyle şey olmaz.” şeklindeki tepkisi üzerine mübaşir, avukatlardan dışarı çıkmalarını isterken Başkan, “Sözlerinize dikkat edin.” uyarısında bulundu. Av. Sanem, “Böyle yargılama olmaz. Taraflısınız.” sözleriyle tepkisini sürdürünce de Başkan görevlilere tutanak tutmaları talimatını verdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!