Müyesser Yıldız
Müyesser Yıldız

“Devletin 22 Yıldır Gizlediği Gerçeği İzledik”

featured

Mahkeme Başkanı katılan ve sanık avukatlarına; suikastten hemen önce Migros’ta alışveriş yaparken Hablemitoğlu’nu izlediği düşünülen üç şüphelinin Hablemitoğlu’nun 14 Aralık’ta Eskişehir’de verdiği konferansa katılanlar arasında bulunup bulunmadığına ilişkin bilirkişiden istenen ve 8 Temmuz’da Mahkemeye sunulan raporu alıp almadıklarını sordu. Hablemitoğlu Ailesi’nin avukatı Ersan Barkın da, “Devletin 22 yıldır gizlediği gerçeği şaşkınlıkla izledik. Perşembe günü devlet kuramı, devlet ana-babayı anlatacağız.” karşılığını verdi.

Yaklaşık 1.5 yıldır görülen, Yazar ve Akademisyen Doç.Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı davasına devam edildi. Aralarında emekli Albay Levent Göktaş’ın da bulunduğu sanıkların HTS kayıtlarına ilişkin bilirkişi raporu ancak bu sabah Mahkeme’ye ulaşırken, Hablemitoğlu Ailesi’nin avukatı Ersan Barkın, merhum Hablemitoğlu’nun öldürülmeden dört gün önce Eskişehir’deki katıldığı konferans ve öldürülmeden hemen önce alışveriş yaptığı Migros’taki görüntülerde yer alan şüphelilere dair bilirkişi raporu için, “Devletin 22 yıldır gizlediği gerçeği şaşkınlıkla izledik.” yorumunu yaptı.

Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü celsesinde tutuksuz sanıklar Levent Göktaş, Tarkan Mumcuoğlu, Fikret Emek, Aydın Köstem ve Mehmet Narin duruşma salonunda hazır bulunurken tutuklu tek sanık Nuri Gökhan Bozkır ile başka davadan hükümlü Enver Altaylı, Sincan Cezaevi’nden SEGBİS’le bağlandı.

Merhum Necip Hablemitoğlu’nun eşi Şengül Hablemitoğlu ve taraf avukatlarının da katıldığı duruşmanın başlangıcında Mahkeme Başkanı, sanıkların HTS kayıtlarına ilişkin bilirkişi raporunun bu sabah geldiğini belirtirken, “Bizim de bakma fırsatımız olmadı.” dedi.

Ardından bugün dinlenmesi kararlaştırılan tanıklardan emekli astsubay Hacı Arabacı’nın ifadesi alındı. Arabacı, Nuri Gökhan Bozkır’ın suikast günü kendisine kullanılmamış bir cep telefonu ve SIM kart verdiği şeklindeki iddialarını yalanlayıp, “Bunları niye anlattığını bilmiyorum. Kendisi orada, ona sorabilirsiniz.” diye konuştu.

Sanık avukatlarından Dilara Yılmaz, Nuri Gökhan Bozkır’ın işkence altında alındığını söylediği ifadelerinin tanığa sorulmasına tepki gösterip bunun kayıtlara geçirilmesini isterken Bozkır da, “İşkence altında bana dikte ettirilen kurguları anlatmıştım.” iddiasında bulundu.

Bugün aralarında gazeteci Ferhat Ünlü’nün bulunduğu üç tanığın daha dinlenmesi kararlaştırılmıştı. Ancak üçünün de gelmediği görülünce duruşma sonlandırıldı.

Bu arada Mahkeme Başkanı katılan ve sanık avukatlarına; suikastten hemen önce Migros’ta alışveriş yaparken Hablemitoğlu’nu izlediği düşünülen üç şüphelinin Hablemitoğlu’nun 14 Aralık’ta Eskişehir’de verdiği konferansa katılanlar arasında bulunup bulunmadığına ilişkin bilirkişiden istenen ve 8 Temmuz’da Mahkemeye sunulan raporu alıp almadıklarını sordu.

Hablemitoğlu Ailesi’nin avukatı Ersan Barkın da, “Devletin 22 yıldır gizlediği gerçeği şaşkınlıkla izledik. Perşembe günü devlet kuramı, devlet ana-babayı anlatacağız.” karşılığını verdi.

Duruşmaya yarın devam edilecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!