Mehmet Özkendirci
Mehmet Özkendirci

Yunan Marşı

featured

Yunan göstere göstere adalarımızı işgal ederken Amerika “bu adaların Yunanlarda olması bizim için önemli” derken (Ben aynı zamanda Türk ordularında Başkomutanıyım bunu ben değil Anayasa söylüyor diyen ekonomist liderimiz) sadece, “Bir gece ansızın gelebiliriz” dedi. Milletçe o geceyi merakla ve sabırsızlıkla bekliyoruz…

Derin Okyanus

İşte böyle uğuldayan isteklerim

Ve dalgasında boğulsun her Türk tohumu

Bak ümitsiz ellerim

Nasıl biçiyor yaşamları

Düşüyor yerlere

Eller ayaklar başlar Palaskalar ve kılıçlar

Tümüyle saçılmış beyinlerle  

Ve yarılmış kafataslarıyla

Arzuları uyandıran bağırlar

Köpekler azalıyorlardı

Ve Allah diye bağırıyorlardı Allah

Fakat Hristiyanların duaları daha doğruydu

Ateş diye bağırıyorlardı ateş!

Bu marşı Mora isyanında 30.000 Türkün yakılıp, tecavüz edildiği, vahşice öldürüldüğü zaman Yunanlı bir şair yazmış, Kıbrıs’ta Rumlar tarafından 1966 yılında milli marşları olarak kabul edilmişti.(Okullarda Yunan çocukları bunları okurlarken biz ne yaptık, Türküm doğruyum diye başlayan andımızı kaldırdık.)

Yunan takımı İstanbul’da Fenerbahçe’yi yenince takım başkanları şöyle demişti: “Başkentimiz KONSTANTİNOPOLİS’teki bu galibiyet bizim için daha çok anlamlı ve önemli...”

Yunan göstere göstere adalarımızı işgal ederken Amerika “bu adaların Yunanlarda olması bizim için önemli” derken (Ben aynı zamanda Türk ordularında Başkomutanıyım bunu ben değil Anayasa söylüyor diyen ekonomist liderimiz) sadece, “Bir gece ansızın gelebiliriz” dedi. Milletçe o geceyi merakla ve sabırsızlıkla bekliyoruz

Yine de Yunan’a fazla kızmamak lazım. Bizde ne Yunan sevdalıları var. Örneğin püsküllü fesli Kadir “Kurtuluş Savaşı’nı keşke Yunan kazansaydı” derken bu marştan ve Büyük Yunan İdeallerinden habersiz olmalıydı. Dünyada hiçbir millet düşmanını destekleyen bir canlının dirisini ölüsünü topraklarında barındırmazken biz ne yaptık? Ülkenin savunmasından sorumlu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İslam dinini en yüksek makamda temsil eden Diyanet İşleri Başkanı Ali ile hastaneye geçmiş olsun ziyaretine gittik. Ali Efendi o koltuğa oturduğu günden beri bir kez Atatürk’ün adını ağzına alıp o makamın kurucusuna bir Fatiha bile okuyamadı. Aslında biz Türkler olarak bundan şikayetçi değiliz. Çünkü Atatürk ismi her ağza zoraki de olsa yakışmaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!