Mehmet Özkendirci
Mehmet Özkendirci

Suç ve Ceza

featured

Sayın Erdoğan videosunda aynen şunları söylüyordu : “İslam’ın güncellenmesi lazım. Siz 1400 yıl öncesi yasalarla ve yasaklarla bugünün toplumun ihtiyaçlarına cevap veremezsiniz”. Valla benim dini konulardaki bilgim Sayın Erdoğan kadar yeterli değil. Bu konuyu neden sadece bir kez dile getirmiş olmasını da ölçecek bilgi ve zekaya sahip değilim. Ama bunca din bilgini(!),alim, ulema ve tarikat/cemaatlerden bir itiraz ve yanıt gelmediğine göre acaba “sukut ikrardan gelir” mi desem?

Yıllar önce Konya’da bir holdingin gazetesinde günlük siyasi karikatürler çiziyordum. Holdingi soyan gazetenin genel yayın yönetmeni uzunla bozuştuk. O da emdiği sütün gereği beni savcılığa şikâyet etmiş. Kabahatim, bir trafik magandasının bir yayaya çarpıp bir ayağını kaybetmesine neden oluşuydu. Meğer T.C kanunlarında verilen cezaları eleştirmek fena halde suçmuş(!). Savcı huzurunda suçumu öğrenince şunları söylemiştim: “Ayağını kaybeden sizin eşiniz veya çocuğunuz olsaydı yine iki üç ay ceza mı verirdiniz?”. “Eldeki kanun gereği cezası bu” dedi. “Şu sizin uyguladığınız kanunlar en medeni İsviçre ve faşist İtalya kanunları mı? Siz her kanunda yazanı uygularsanız bana yolda ve sessiz sedasız giderken en az beş suç(!) bulabilirsiniz değil mi? Karşınızda böyle bir suçtan dolayı bulunmaktan büyük utanç duyuyorum. İnanın bir gaspçı ve darpçı olsaydım bu kadar utanmazdım”…

Sonrası benim devletimin aleyhine bir kelime etmeyeceğime inanan yüksek rütbeli bir adalet görevlisi tarafından davam düştü. O zamanlar hakkımda ceza isteyen savcıya en son şunları söylemiştim: “Neden bu uyguladığınız kanunları bu asırda değiştirmezsiniz?

Yukardaki yazıyı Sayın Erdoğan’ın bir kez paylaştığı ama sonunu getirmediği bir videosunda gördüm ve çok şaşırdım milli ve manevi değerlere bu kadar bağlıyken. Sayın Erdoğan videosunda aynen şunları söylüyordu : “İslam’ın güncellenmesi lazım. Siz 1400 yıl öncesi yasalarla ve yasaklarla bugünün toplumun ihtiyaçlarına cevap veremezsiniz”.

Valla benim dini konulardaki bilgim Sayın Erdoğan kadar yeterli değil. Bu konuyu neden sadece bir kez dile getirmiş olmasını da ölçecek bilgi ve zekaya sahip değilim. Ama bunca din bilgini(!),alim, ulema ve tarikat/cemaatlerden bir itiraz ve yanıt gelmediğine göre acaba “sukut ikrardan gelir” mi desem?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!