Mehmet Özkendirci
Mehmet Özkendirci

Lagaluga Kabilesinin Dibe Doğru Önlenemez Yükselişi

featured

 Canı sıkılınca tuttuğunu koparan iş adamı dostlarının ihyası için kabilesinin dört köşesine gökdelenler, barajlar, garajlar diktirdi…Yetmedi dost ülkeleri de bu eserlerden mahrum etmedi. Adı tarihe Betonlar Sultanı olarak geçti haklı olarak.

Kendi halkının mutluluğu ve refahı için değil dünyaya şan olsun diye para dağıtırken bir yandan da borç para turuna çıkan Ulu Reis 2.Lagaluga başarısının sırrını gittiği Hawaii adalarında açıkladı:

  • Önce muhaliflerinin izlerini silmek için elinden gelen her şeyi yaptı. Ülkenin tek asfalt pistinin tam ortasına Firavunları kıskandıracak cinsten devasa bir piramit yaptı. Amaç dünyada bir benzeri olmayan bu şaheserini dünyaya sunmaktı .
  • Canı sıkılınca tuttuğunu koparan iş adamı dostlarının ihyası için kabilesinin dört köşesine gökdelenler, barajlar, garajlar diktirdi…Yetmedi dost ülkeleri de bu eserlerden mahrum etmedi. Adı tarihe Betonlar Sultanı olarak geçti haklı olarak.
  • Denizi olmayan ülkesinde gemiler yaptırıp komşu kabilesine kalaslardan kaydırarak denize ulaştırdığı için atalarının izlerini takip ettiğini tüm cihana duyurdu.
  • Eğitime çok önem verdi. Bu nedenle tüm öğretmenleri Kuzey Kore ve Afganistan’a görgü ve bilgilerini arttırmak için zorunlu gönderdi.
  • Hazine Lagaluga hıyarı/dinarı basmak için tüm gün mesai yaptırması üzerine darphanesinde devamlı yangınlar çıktı. Kâğıt para temini için kesilen ormanlar yerine halkına sosyal tesisler yaptı. Ama halk evden çıkamadığı için ithal vatandaşlar boşluğu iyi doldurdu. Lagaluga hıyarı/dinarı yerine mavi boncuk ulusal para birimi olarak ilan edildi. Sürünmekten yürümeyi unutan halkına zorunlu olarak boncuklar dağıtıldı son çare olarak. Lagaluga halkı bir zaman bunlarla yetinecek yasal olarak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!