Mehmet Özkendirci
Mehmet Özkendirci

Ekonomist Nenem

featured

Sizce rahmetli nenem sağ olsaydı bu kadar başarılı(!)ekonomist olabilir miydi? Bence bal gibi olur. Dünyadaki ekonomi kurallarını tersten uygulayınca neden olmasın?

Rahmetli nenem Sayın Erdoğan’ın muhaliflerine dediği gibi(Bunlar anlamazlar, kafaları basmaz ben ekonomistim)ekonomist falan değildi. Bir örnek vereceğim konuyla ilgili. Birgün pazara gider satıcının üç lira dediği ürüne pahalı sekiz lira olursa alırım diyor…Bu örnek tam bu günümüze uygun değil m?

..Hükümet özelleştirme adına devlet kurumlarını neredeyse üzerine para vererek satılıyor(!)Geçmediğimiz yol, köprü, havaalanı ve hastanelere para veriyoruz. Örneğin, Çin Çanakkale köprüsünün iki katından fazla uzun köprü yapıyor, açılış ve ücret yok. Almanya da 4 bin 896km. otoban, 17köprü ve 28 tünel gidişi bedava olurken İstanbul İzmir arası bu geçiş parası 1.800liraya yakın. Toprak Mahsulleri Ofisi depolarını sattığı firmaya aynı bedelle bir yıllığına kira parası veriyor… Bir de TÜVTÜRK kurumu var yabancı ortaklı. Araçlarınız on dakika gözle muayene için bizden profesör muayene parasından çok fazla ücret alıyorlar(şimdilik 1.800liracık). Buranın özelleştirilmesi 20 yıla yakın ve yıllık ödemesi kira bedelinin yarısından fazla… Hükümet uçan kuştan bile vergi alacak durumda iken halkın vergileri ve trilyonluk borçlar nerelere gitmiş.

Sizce rahmetli nenem sağ olsaydı bu kadar başarılı(!)ekonomist olabilir miydi?

Bence bal gibi olur. Dünyadaki ekonomi kurallarını tersten uygulayınca neden olmasın?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!