H. Nurcan Yazıcı
H. Nurcan Yazıcı

Böyle Olur Bozkurtlar’ın Asker Vedası…

Trabzon’da, Ülkücü, Bozkurt Mimar – İktisat’çı Ahmet Kutluğ Gayretli’ye, askere gidişi dolayısıyla veda gecesi yapıldı. Oldukça kalabalık olan veda gecesinde Gayretli’ye kına yakıldı, marşlar ve vatan türküleri söylendi.

Gecede Konuşan Ahmet Kutluğ Gayretli: "Dostluklar olmasa, dostlar sağ olmasa, bu dünya niye var? Allah hepsinden ayrı ayrı razı olsun. Bir kaç gündür meğer ben askere gideceğim diye bir şeyler tertiplemeye çalışıyorlarmış. Bende bu telaşın sebebini merak ediyordum doğrusu. Sağ olsunlar, beni de hem çok mahcup ettiler, hem de çok duygulandırdılar.

Dostlar; ertesi gün İzmir/Narlıdere’ye Yedek Subay olarak vatani vazifemi yapmaya gideceğim. Bundan dolayı candan aziz arkadaşlarımın, töremiz ve adetlerimiz gereği düzenlemiş oldukları bu kutlu geceye geldiğiniz için, her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Başımızın tacı, yüzümüzün tebessümüsünüz. Allah sizden razı olsun.
" dedi.

Yine gecede söz alan Kavakmeydan Bölge Ülkü Ocakları Başkanı Murat Yiğit: "Bu akşam sadece bir dostum değil, can yoldaşım için buradayım… Çocukluğumdan bu zamana değin ayrılmadığım bir arkadaşımı, kardeşimi, Ülküdaşımı askerlik vazifesini yerine getirmek üzere uğurluyoruz…. Gerek yaşantılarımız, gerek kendimizi adamış olduğumuz Türk-İslam davası uğruna geçirdiğimiz ocak hikayelerimiz anlatmakla bitmez…
Trabzon Kavakmeydan Ülkü Ocakları olarak da, bizde ki yeri her daim ayrı olacaktır… Herkese bu veda gecesine katıldığı için teşekkürlerimi sunuyorum, Ahmet kardeşimin de vatani görevini layıkıyla yerine getirmesini ve tekrar aramıza katılmasını, Yüce Allah(c.c.)’dan niyaz ediyorum. Allah(c.c.)’a emanet olun!" dedi.

Bütün misafirlerin ve ailesinin oldukça duygulandığı gece de, yüreklerde mutluluk, gözlerde yaş vardı… Her fırsatta Ülkücü gençlerin yanında olmayı ülküme olan sorumluluğum olarak görürüm ki, evladım olarak çok sevdiğim ve Bozkurt’um dediğim, Ahmet Kutluğ Gayretli’yi her Türk gencinin en temel vazifesi olan vatan borcuna uğurlarken bende, oldukça heyecanlandım. Bana bir erkek evladın ailesine yaşatacağı Askerlik gururunu yaşattığı için çok teşekkür derim.

Asker millet anlayışında olmamızdan dolayı askerlik, toplumumuzda kutsal bir görev olarak değerlendirilir. Gelenekselleşmiş köklü bir geçmişe sahip olan ‘askeri kuvvet’, milletin dirliğini sağlayan en önemli faktör olarak kabul edilir. Askeri kuvvet deyince de akla, askerimizi güçlü kılan ‘yüreklerindeki vatan aşkı’ gelir… Gençlerimiz için asker olmak, onurlu ve erdemli bir insan olmayla özdeştir. Askerlik gidişinden dönüşüne kadar toplum tarafından adım adım izlenir ve çeşitli törenlerle değerli kılınır.

Uğurlama törenlerinde askere gidecek gence kına yakma “vatana adanmış olma” anlamına gelir ki; Ahmet Kutluğ da bu adanmışlığa gönüllü, gerçek bir Türk Milliyetçisi olarak gidip, hayırlısıyla da kahramanlar gibi dönecektir.

Allah emanet ol genç Bozkurt. Ülkemiz ve ülkümüz başım üstü!…

Eyvallah.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!