Gencehan Tunay
Gencehan Tunay

Türkiye’de Turancı Zafer Partisi yükseliyor

featured

Zafer Partisi, sığınmacılar konusu başta olmak üzere ekonomik sorunlar ve güvenlik politikalarında geliştirdiği dinamik, sert ve söylemlerle Türk toplumu içerisinde en çok gündem oluşturan parti konumunda.

 

Kuruluşunun 100. Yılında Türkiye, ekonomik sorunlarının yanında milyonlarca sığınmacının getirdiği yük ile nasıl başa çıkacağına yönelik sağlıklı politikalar geliştiremiyor.

Suriye ve Afganistan üzerinden gelen milyonlarca sığınmacının varlığı Türk toplumu içerisinde önemli ayrışma nedeni olarak ortaya çıkıyor.

Türkiye’nin iktidarında olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve lideri olduğu AK Parti’nin sığınmacılar konusundaki politikalarının yetersizliği Türk toplumu içerisinde büyük bir huzursuzluk kaynağı haline geldi.

Türkiye’de hem iktidar hem de muhalefet partilerinin sığınmacılar konusundaki yetersizliği toplumda yeni siyaset arayışlarının kapısını ardına kadar açmış durumda.

Türkiye toplumu ekonomik sorunların yanında sığınmacıların yarattığı toplumsal sorunlarla nasıl başa çıkacağını düşünürken ,siyasete yeni atılan Atatürk devrimlerinin çizgisinde Türkçü, Turancı kimliğiyle ortaya çıkan Zafer Partisi’nin sığınmacılar konusundaki net çıkışlarına kayıtsız kalmıyor.

Türkçü Turancı ve akademisyen kimliğiyle tanınan Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın Genel Başkanlığı’nı yaptığı Zafer Partisi’nin, henüz yeni kurulmasına rağmen girdiği ilk seçimlerden önemli bir başarı gösterdiği görülüyor.

Zafer Partisi’nin, Türkçü, Turancı ve Atatürkçü söylemleri ve sığınmacılara karşı sert politikalarıyla toplum içerisinde ilk seçimde aldığı oyun çok üzerinde bir kabul gördüğü ve Türk seçmeninin ikinci parti tercihi haline geldiği dikkatlerden kaçmıyor.

Türkiye’nin en eski milliyetçi partisi olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin sığınmacılar konusunda iktidarın destekçisi olarak pasif kalması, diğer muhalefet partilerinin de bu pasifliğe boyun eğmesine karşın Zafer Partisi’nin yükselişini hızlandırıyor.

Zafer Partisi, sığınmacılar konusu başta olmak üzere ekonomik sorunlar ve güvenlik politikalarında geliştirdiği dinamik, sert ve söylemlerle Türk toplumu içerisinde en çok gündem oluşturan parti konumunda.

Gelecek on yıl içerisinde çözüm bulunamadığı takdirde Türkiye’nin tüm demografik yapısını değiştirmesi beklenen sığınmacılar konusunun toplum içinde yarattığı endişelere karşı tüm sığınmacıların hemen ülkelerine gönderilmesi çıkışıyla kökten çözüm sunan Zafer Partisi’nin, ülkede yükselen milliyetçiliğin özellikle de seküler milliyetçiliğin yeni adresi olmuş durumda.

MHP destekli AK Parti iktidarının ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “2023 Türkiye Yüzyılı” söylemine karşın Atatürk’ün çizgisindeki seküler söylemleriyle öne çıkan Zafer Partisi’nin “Türk Yüzyılı” vurgusu milliyetçi seçmeni cezbediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!