O bir idealist;
O bir bilim adamı;
O bir dâvâ adamı, inançlı insan;
O, Hz. Ömer’in dürüstlüğünü kendisine rehber edinmiş bir adalet timsali;
O, iyi bir kardeş, iyi bir dost, iyi bir aile reisi, iyi bir baba ve iyi bir evlat;
Hayatını inandıklarına ve sevdiklerine adadı. İnsanları sevdi, onu da herkes sevdi. Rektör adayı olduğunda yüzlerce akademisyen ardından gitti. “Hocaların Hocası” ünvanına sahip oldu. Alanında dünya çapında aranan bir bilim adamı oldu. TSK’nın yılarca güvendiği akademisyen oldu. Pek çok harita subayının irtibatını kesmediği, önünde saygı ile eğildikleri hocası oldu.
Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı’na seçilen[1], “Suyu sert, insanı mert Bozkır”ın yiğit evlatlarından, kardeşim Prof. Dr. Ferruh Yıldız’ı anlatmaya çalışıyorum. Onu bir köşe yazısında anlatmak ne mümkün?… Mücadelesi, hayatı ve özellikleri kalın bir biyografi kitabına sığmaz.
Yazıma Konya Basınının duayenlerinden Sayın Rıdvan Bülbül’ün onun için yazdığı köşe yazısı ile son veriyorum:
***
Taşlar Yerine Oturuyor; Yıldız, Mühendislik Dekanı…
Selçuk Üniversitesinde yeni yönetimle birlikte “taşlar yerine oturmaya başladı.” diye yazmıştım. Bir taş daha yerine oturdu;
Prof. Dr. Ferruh Yıldız Mühendislik Fakültesi Dekanlığına getirildi.
Konya ve Bölge kamuoyunun sempati ile baktığı, onay verdiği yerinde bir atama daha…
…
Ferruh Yıldız, teknik, yönetici ve sosyal etkinliklerindeki donanımlarıyla bu bağlamda aranan kanlardan biridir. Bozkır ilçemizin bütün insanları gibi mert, doğrucu, düzgün, cesaretli, adı akçalı hiçbir şaibeye karışmamış bilim adamıdır. İki kez Rektörlüğe adaylığını koyması önemli ölçüde oy alması, sevilen bir kişi olduğunun en somut göstergesidir.
—
Prof. Dr. Ferruh Yıldız’ın kamuoyunda daha tanınması ve anlaşılması için Rektörlük için adaylığını açıkladığında 21 Ekim 2011’de kaleme aldığım yazıyı, arşivinden alarak kimi kesitleri yinelemek istiyorum;
· Selçuk Üniversitesi’nin değişen dünya şartlarına uyum sağlaması, değişimi ve gelişmeyi yakalaması, yenilik ve gelişmelere önderlik edecek konumda, ülkemizin ihtiyacı olan politikaları üretebilmesi ve yönlendirme konumuna gelerek, gelişmenin motoru olabilmesi için birlik ve beraberliğe ihtiyaç vardır. Bu beraberlik uyumlu ve huzurlu çalışma ortamlarının sağlanması, kurumsal üniversite yapısının oluşturulması, insana değer veren, her türlü düşünceyi önemseyen hoşgörülü yaklaşımlarla sağlanabilir.
· Toplumun kültür değerlerine saygılı, çağdaş eğitim-öğretim ve araştırma ilkelerini benimseyen, bilim ve teknolojiyi toplum yararına kullanan, bölgesine ve ülkesinin geleceğine yön veren, güçlü ve saygın bir Selçuk Üniversitesi ideali için, Selçuk Üniversitelileri göreve çağırıyorum. “Gelin, değişimi birlikte yönlendirelim”.
· Selçuk Üniversitesi’nin gelişmesi, ülkemizde ve dünyada saygın bir konuma ulaşmasının kaliteli insan gücünün yetiştirilmesi, mevcut akademik kadronun en etkin biçimde kullanılmasına olanak sağlayacak eğitim ve insan kaynakları sisteminin oluşturulması, yasal düzenlemelerin yapılması, yatırımlar, destek ve teşvikler ile özendirici mekanizmaların hayata geçirilmesi ile mümkün olacağına inanıyorum.
—
Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi ve Konya Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı olan Prof. Dr. Ferruh Yıldız 1962, Bozkır (Konya) doğdu. .1978 yılında, Konya Endüstri Meslek Lisesi, Harita ve Kadastro Bölümünü bitirdi. 1982’de Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisansını İstanbul Teknik Üniversitesinde 1984’de, doktorasını 1988’de tamamladı;1988’de Yardımcı Doçent, 1996’de doçent, 2002’de Profesör oldu. İyi derecede İngilizce bilen Ferruh Yıldız, uzun süre Konya Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanlığını yürüttü. Prof. Dr. Ferruh Yıldız, İletişim Fakültesi Öğretim üyesi Doçent Dr. Sevil Yıldız ile evlidir ve 2 çocuk babasıdır.
—
Prof. Dr. Yıldız, verdiği sözü yerine getiren; (U) dönüşlerinden uzak ve yakından ilgisi olmayan, Bölge, İl, Üniversite ve Fakültesinin sorunlarını bilen bunlara çözüm üretebilecek yeti ve donanımlı hemşerimizdir. Şirin Bozkır ilçemizin bütün insanları gibi mert, doğrucu, düzgün, cesaretli, akçalı ve şaibeli hiçbir işe karışmamış bilim adamıdır. Yeni görevinde başarılı olacağı Üniversitesine ve Fakültesine artı değerler kazandıracağına inanıyoruz
[1] Bu arada Fen Fakültesi Dekanlığına seçilen Prof. Dr. Mustafa Küçüködük ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü’ne seçilen Prof. Dr. Yılmaz Koç kardeşlerimi de tebrik ediyorum.