Arslan Küçükyıldız
Arslan Küçükyıldız

Uykucular, Uydurukçular ve Can Bonomo

Can Bonomo’nun daha düne kadar kim olduğunu bilen yoktu. Ne zamanki TRT Can Bonomo’yu Erovizyon Şarkı Yarışmasına gönderme kararı aldı, adamcağızın yıldızı bir anda parladı. Milletimiz çok muzip; Önce şakayla karşıladı onu. Halkın %50’si “Can Bonomo kim ya la?” derken, %50’si “Süper oldu ya la!” diyormuş. (Bu işte bir terslik olduğu açık!) Can Bonomo’nun Erovizyon’a katılmasına ünlüler de değişik tepki göstermiş; En ilginç olanı da İkbal Gürpınar’dan; “allahuuu ekber vuhuuuuuuuuuuu.” Sonrası malum, Bonomo, TRT başta olmak üzere bütün televizyon kanallarında dolaştı veya dolaştırıldı ve birdenbire Türkiye’nin en gözde sanatçısı oldu. Ondan sonra bir sürü dedikodu, yakıştırma ve komplo teorileri ortalıkta gezmeye başladı.

Önce adamcağızın seçilmesini “Türkiye’nin Yahudi Açılımı” olarak yorumladılar. Can Bonomo Yahudi asıllı bir İzmir’li imiş, falan filan. Güya Bonomo’yu TRT, Dışişleri Bakanlığının teklifi üzerine seçmişmiş!. Bak bak bak. Dışişleri hemen bunun “gerçekleri yansıtmadığını” söyledi. Sanki Türkiye’nin Yahudi Açılımı yapmaya ihtiyacı varmış gibi. Sayın Başbakan’ın Perez’e nasıl sert çıktığı unutulmadı çok şükür… Sonra yarışmanın Azerbaycan’da yapılmasından dolayı, Azerbaycan’ı idare eden Aliyev ailesinin de güya aynı soydan olduğu ortaya atıldı. Türk Dünyası’nın en önemli merkezlerinden biri olan Bakü’ye Türkiye’nin bir Türk sanatçı götürmemesi boş yere eleştirildi, sanki müziğin milliyeti vardı da(!)

Can Bonomo’nun her şeyi didiklendi. Ailesi. İsminin anlamı vs. “Can” isminin İsraillilerin en yaygın isimlerinden Jean (jan veya can) isminden türediği ve Bonomo’nun ise İbranice “iyi adam” anlamına geldiği söylendi. Hâlbuki hepimiz Can isminin Türkçe olduğunu biliriz! Can Bonomo’nun Erovizyon’da söyleyeceği şarkının klibi masaya yatırıldı. Güya klipte İlluminati’nin şifreleri varmış![1] Klipte Bonomo İbranilerin taktığı bir şapkayı giyiyormuş, damalı zemin dekorasyonu ile eski mısır tanrısı Ra’nın göz işareti gösteriliyormuş. Hem bu şifreler sadaca Bonomo’da değil daha önce 2003’te Erovizyon Şarkı yarışmasında birincilik alan Sevtap Erener’in parçasının sonunda da varmış.[2] Bu İlluminati’nin TRT’yi ele geçirdiğini, TRT’nin İlluminati’nin oyuncağı olduğunu gösteriyormuş, falan filan[3]

Sadece Bonomo ve Sevtap Erener’e çamur(!) atılmakla kalınmadı tabii! Türkiye’deki birçok meşhur sanatçı ve grubun da İlluminati’ye hizmet ettiği unutulmadı bu arada. Kendisi Yahudi olanların yanında (meselâ, Hande Yener; ben de Yahudi’yim, esas adım Hande Singstein, demişmiş!)[4] İlluminati’ye hizmet eden meşhurların listesi ortaya dökülmüş. Tarkan’dan Orhan Gencebay’a kadar bir sürü isim var bu listede. Bu dedikodu furyasından nasibini alan Murat Boz’un da aynı sembollerle söylediği parçasında “Allah yok” dediği açıklandı[5] Yine Ozan Doğulu Ft. Atiye’nin şarkısında da bizim aklımızın almayacağı yöntemlerle[6] İllüminati’nin reklamı yapılıp, beyinler yıkanıyormuş.

Dedikodular yaygın! Özellikle müzik, sinema, televizyon yoluyla çocuklarımız ve gençlerimizin beyinlerine İlluminati’nin sembollerinin işlendiği, hatta çocuklarımızı bu şekilde şeytan’ın yönettiği bile iddia(!) edildi. Bizim en az ilgilendiğimiz ve zararsız olduğuna inandığımız çizgi filmlerde[7] bu konu açıkça işleniyormuş. Televizyon yoluyla sistemli bir şekilde bilinçaltı mesajlar veriliyormuş.[8] Falan, filan. İlluminati denilen örgütü idare eden Yahudi aileler, özellikle müzik piyasasına hâkimmişler ve Sony gibi şirketlerin sahibiymişler. 2003’te Sertap’ın parçasının Erovizyona katılacağı belli olur olmaz, bütün haklarını Sony satın almış…

Tabi bu arada dedikoducular tarafından üzerinde bu kadar konuşulan İlluminati’nin ne olduğu da araştırılmış. İlluminati, dinleri yok edip dünyayı tek elden yönetmeyi amaçlar’mış da, Masonluk gibi Yahudiliğe hizmet eder’miş gibi bir sürü dedikodu!.[9] Bu gibi dedikodular o kadar yaygın ki anlatamam.  Biri şunları yazmış:

 “İlluminati, Tapınak Şovalyeleri anlamına geliyormuş. Eski yüzyıllarda çeşitli kiliseleri korumak amacıyla örgütlenen bu örgütün sembolü o yıllarda kırmızı + haç işaretiydi. Günümüzde ise kullanılan sembolleri bir piramit ve üstündeki gizli bir göz. Tapınak Şövalyeleri aslında koyu Hıristiyan’dı. Ta ki Ortadoğu’da gizli bir kitabı ele geçirene dek. Gizli kitap esasında dünyanın en büyük büyü kitabıydı ve asıl sahibi olan kabalanın el yazmasıydı. Bunu ele geçiren Tapınak Şövalyeleri dinlerini değiştirip Kabala’ya tapmaya başladı. Özellikle Papa ve Fransız ordusu Tapınak Şovalyeleri ile savaşmış ve galip gelmişlerdir, Bir kaç geriye kalan Tapınak Şovalye’si mensubu ise koyu dindar olmayan bir ülkeye yani İskoçya’ya kaçmıştır ve orada tekrar örgütlenip bu günlere kadar gelmişlerdir. Şöyle bir bakacak olursak İlluminati Hıristiyan da değildir Musevi de değildir inançları Kabala denilen keçi başlı gövdesi bayan gövdesinin altı bay olan bir Mahlûkat’a taparlar. Ve bunlar genellikle eşcinsel olup özellikle Amerika da bu işin içindedir ve başroldedir, yalnızca İlluminati Amerika’nın bir oyunu değil, Amerika İlluminatinin oyunudur. Esas amaçlarına gelirsek dünyayı yönetmek ki zaten yaptıkları şey ve  kanımca Müslümanlığı yok etme çabasındalar, Türkiye’de de İlluminati örgütüne mensup bir çok kişi mevcut hatta bunlar çok da ünlü kişiler; örneğin, Tarkan ve Sertab Erener. Ne gibi işlerin döndüğünü içlerinde olmadığımızdan bilemiyoruz ama bir de şu var 1995 yılında piyasaya sürülen İlluminati oyunu önemli. Oyun oyun kartlarından ve piramitlerden oluşmakta ve bu kartlar yapılacak olan eylemleri simgeliyor. Örneğin 2012 yıllarında Sahte Mesih’in indirileceği ve Empire State binasının Uzaylı Saldırısı adı altında yok edileceği gerçeği…” (Bunların bir safsata olduğunu, kıyametin filan kopmadığını hepimiz gördük değil mi?) Hem günümüzde bazı Müslüman(?) kanaat önderleri bile Hz. İsa’da birleşelim derken, bu devirde kim üstü keçi başlı bir bayan, altı erkek olan bir Mahlûkat’a tapar ki?

Üşenmedim, bu İlluminati denen şeyin ne olduğuna dair Texe Marrs’a ait bir kitaba rastlayıncaya kadar dedikodu kazanında dolaştım. Kitap gerçekten ilginçti. Özetle;

İlluminati Nedir? Dünyayı kimler yönetir?

Dünyayı 10 kişi yönetiyor ve bu 10 kişinin 300 kadar alt kadrosu verilen emirleri uyguluyorlar. İlluminati adı verilen bu çetenin hedef başkenti Kudüs olan tek bir dünya devleti kurmak. Bugüne kadar çeşitli komplo teorileri içeren bir çok kitap yayınlandı. İlluminati, bu alanda yayınlanan hiçbir esere benzemiyor. Kitaptaki iddialar o kadar ilginç ki, neye inanıp, neye inanamayacağınızı şaşırıyorsunuz. İlluminati, 1575’te ispanya’da bulunan ve özellikle ruhani kudret sahibi olduklarını iddia eden bir dini parti veya bu partinin üyelerine verilen isim. Yazar Texe Marrs, “Süper zenginlerin yönettiği bir Dünya Komplosu”ndan bahsettiği kitabında, dünyaya hâkim olan bu güce bu adı uygun görmüş. Kitabın satırları arasına gömüldükçe ve sayfalar arasında ilerledikçe inanması güç iddialarla karşılaşıyorsunuz. 

Dünyayı 10 kişi yönetiyor 

Yazara göre, dünyayı kendilerine “bilge adamlar” adını veren, 10 kişi yönetiyor. İlluminati’nin güç şebekesi, dünyanın en güçlü kişilerinden, yatırımcılarından, şirket başkanlarından ve siyasilerden oluşuyor. “İç çember” denilen en tepedeki 10 kişiye bağlı 300 kişi ise onların alt kadrosunda yer alıyor ve talimatlarını yerine getiriyorlar. 10 kişilik “bilge adamlar” grubunda Fransa’dan, üç, ABD’den iki, Kanada, Avusturya, İngiltere, İspanya ve Güney Afrika’dan birer üye bulunuyor. Yazar, burada Fransa’nın üç üyelikle ilk sırada yer almasının yanıltıcı olduğunu, Kanada’nın bir üyesinin de ABD’nin üçüncü adamını tamamladığını belirtiyor. 

Hedef tek dünya devleti kurmak 

İç çember” üyelerinin ortak özelliği Dış İlişkiler Konseyi, Bilderberg, Trilateral Komisyon, Mahson Tarikatı, Kafatası ve Kemir Tarikatı, Aspen Enstitüsü, Malta Şövalyeleri, Opus Dei, Roma Kulübü, Bohemian Grove, Dünya Ekonomik Forumu, Dünya Federalleri üyesi olmaları. İlluminati Komplosu’nun hedefi, başkenti Kudüs olan bir dünya devleti kurmak. Kitabın, sonunda illuminati piramidinin üstünde bulunan “bilge adamlar”a hizmet eden isimlerden bir kısmı, unvanlarıyla birlikle verilmiş. Türkiye’den kimse var mı diye baktık ancak, ne hikmetse kimseyi bulamadık! İlginç değil mi? 

İlluminati nasıl çalışıyor? 

Yılda bir kez biraraya gelen İlluminati üyeleri, hedefledikleri dünya devletini kurmak için planlar yapıyorlar. Bu planların içinde çeşitli ülkelerde ekonomik krizler çıkararak, ülkeleri sömürmek, savaşlar çıkarmak, “Daha Fazla Savaş” ilkeleri gereği savaşların sürekliliğini sağlamak, çeşitli hastalıklar icat etmek,(kitapta, AIDS ve HIV’in ABD’deki askeri araştırma laboratuvarlarından dünyaya yayıldığı iddia ediliyor.) nüfus azaltıcı çalışmalar yapmak, etnik temizliği desteklemek ve 11 Eylül örneğinde olduğu gibi terör yaratarak, “anti-terör yasaları” çıkarmak. Yazarın iddiasına göre, 11 Eylül saldırısı için FBI bazı Arapları kullandı ve bombaları temin etti. İlluminatı’nın ilkelerinden en önemlisi “Kaostan kaynaklanan düzen”. İlluminati, kendi düzenini çıkarmak için sürekli kaos yaratmak zorunda.[10]

Uydurukçuluğun bu kadarı da fazla idi doğrusu. Başım ağrımıştı.

Can Bonomo’dan söz ediyordum. Evet küçücük bir şeyden insanlar neler çıkarıyorlar görüyorsunuz. Özellikle konuşulmasını istedikleri şeyleri konuşup duruyoruz. Yukarıda yazdıklarımın hepsi doğru olsa bile bunun konuşulması, insanımız üzerinde psikolojik bir baskı oluşturuyor, insanımızı korkutuyor, geleceğe karamsar bakmaya sevk ediyor, elini kolunu bağlıyor. İlluminati’nin de diğer gizli örgütlerin de özellikle istediği bu olsa gerek. Ben olsam elimdeki az bir gücü, kullanabileceğim en iyi sektörlerde kullanır, halkı gizli yöntemlerimle etkiler, korkutur, beynini yıkar, istediğim gibi davranmalarını sağlamaya çalışırdım.

Can Bonomo, bir İtalyan yayın organına demeç vermiş. (Bu arada Buonuomo İtalyancada da tıpkı Bonomo kelimesi gibi “iyi adam” anlamına geliyormuş.) “Eurovision’dan beklentin nedir?” sorusuna: “Ülkemi olabilecek en iyi şekilde temsil etmek, deneyim kazanmak, yeni birkaç arkadaş edinmek ve eğlenmek…”[11] Tabi eğlenecek, dalgasını geçecek. O bir Yahudi. Hakkıdır.

Yanlış anlaşılmasın. Bonomo’nun Bakü’de de Sefarad Yahudisi olduğunu söylemesine ve söyleşilerinde “Atalarım 540 yıldan beri Türkiye’deler, Türk sayılırım” demesine saygı duyuyorum. Bonomo hiç olmazsa Hıncal Uluç gibi kimliğini açıkça söyleme cesaretini göstermiştir. Ama Bonomo, değil 18 göbek 118 göbekte Türkiye’de yaşamış olsa Türk vatandaşıdır ama Türk değildir, Yahudi ırkındandır.[12] Bu tespiti şunun için yapıyorum. İnsanlar kimliğini açıklamakta ne kadar rahat davranırsa o kadar iyidir diye düşünüyorum. Ben onun klibinde kullandığı sembolleri de açıkça ortaya koyabilmesini isterdim.

TRT İllüminatinin oyuncağı olmuş olabilir, adam müziğini yapıyor, çok da başarılı; hem ısrarla ben Türküm, diyor; siz hâlâ hangi kafadasınız? O kazanacak yarışmayı, diyorsunuz! Doğru. Bence de Can Bonomo kazanacak bu sene. Hatta kaybetse dahi kazandı bile! Bir hiçken zirveye çıkarıldı. Yahudi-Türk olmak böyle bir şey! Biz en iyisi dedikoduları bir yana bırakalım.

Bu yazıda dedikoducuları anladık da uykucular nerde diyebilirsiniz! Okuyucular, uykucuların kim olduğunu Hıncal Uluç’un aşağıdaki yazısını da okusunlar, ondan sonra düşünsünler; Uykucu kimdir? Uyuyan kimdir? diye… Uykucular, “Yahu biz niye bu Erovizyon yarışmasına giriyoruz? Neden Türkçe bir parça ve Türk Müziği ile katılmıyoruz? Neden yabancı müzik yarışmasına, artık uzun süredir bizim müziğimiz haline getirilmiş yabancı müziklerle katılıyoruz; bizim orada ne işimiz var? Neden biz bu herzeyi yedik kendi kendimize saklamıyoruz da bu herzeyi kardeş Türk Devletlerine de taşıyoruz, diye sormayanlardır. Hiç kem aletle kemâlat olur mu?[13] Bakın Hıncal ne diyor;

Can Bonomo’nun Yahudiliği!..

Türkiye’yi Eurovision’da Can Bonomo temsil edecek… Hala tartışıyoruz.. Bizde tartışmaların genel sebebi kıskançlıktır. Kıskananlar konuşur.,. Onların tahrik ettikleri de yazarlar… Bu ülke hala, hem de birinci olan Sertap Erener’i tartışıyor anlayın, kıskançlık nerelere varıyor…

Ben Can’ı tanımıyordum… Sonra öğrendim… İzmirli Sefarad Yahudilerindenmiş. Yani İspanyol engizisyonundan kaçıp gelen ve Osmanlı’ya sığınan ailelerden biri.. 500 yıldır İzmirliler…

Öğrenince mutlu oldum. İzmirli Yahudilere bir borcumuz var çünkü… Yıllar önce Eurovision seçmeleri, jüriler ve halk oyları ile yapılınca Maria Rita Epik diye İzmirli bir Yahudi kız kazanmıştı ve herkes biliyor… Yahudi diye yollanmamış, TRT aptal bir özürle “Bu yıl katılmıyoruz” kararına varmıştı. Ne oldu o kız, bilen var mı?.

Şimdi kıyamet kopan konulardan biri.. Genç bir gazeteci, ülkenin büyük kesiminin tanımadığı Can’a “Yahudi misiniz” diye sormuş.. Vay efendim, bu soru nasıl sorulurmuş.. Bu ayrımcılıkmış…

Asıl ayrımcılık, bu sorunun “Ayrımcılık” sayılması... Asıl ayrımcılık bu kafa… 
Bana bin kez soruldu “Çerkez misin” diye.. Hep gururla yanıt verdim… “Evet..”

Sormasalar bile boyumu dahi açıkladım.. “Ubuhuz biz..”

Ayıp mı?. Utanç mı?. Saklanacak şey mi, Çerkez olmak?.

Yaşar Kemal’e “Kürt müsün” demek ayıp mı?. Ya da Arto Tunç’a “Ermenisin öyle mi” soru yöneltmek… 

Yapmayın… Etmeyin… Türkiye bir halklar mozayiği… Hepimiz bu vatanın çocuklarıyız… Etnik kimliğimiz ne olursa olsun.. Bunları konuşmak niye ayıp olsun, hem de 2012 yılında…
 
Kimimiz, etnik kimliğini söyler ardından Atatürk’ü iyi özümlemiş olarak “Türküm” der, mutluluk duyarak.. Benim gibi.. Lefter gibi.. Can Bonomo gibi… Kimisi demez.i. Ben diyorum diye de onları zorlamam.. Ortada bir suç varsa, bize ait.. Onlara anlatamamışız. Onları inandıramamışız, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğun için, hiç kimseden farkın olmadığını vurgulayan Anayasa Maddesini izah edememişiz.. Kimsenin kanından dolayı ayrıcalıklı, kimsenin kanından dolayı ezik azınlık olamayacağını… Türk doğmakla, “Türküm” demenin farkını öğretememişiz…
 
Can da tıpkı benim gibi gururla “Yahudiyim ama, 500 yıldır Türküm” diyor.. 
İyi ki sormuşlar delikanlıya… İyi ki, bu yanıtı almışlar.

Yolun açık olsun Can… Bu ülkeyi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyor, seninle gurur duyuyorum…
 
Seni seçenleri de yürekten kutlayarak!…[14]

Ne diyordum. Başım ağrıdı bunca ıvır zıvır sözden sonra. Uykum geldi… Uyuyacağım. Size de tavsiye ederim. Uyumak güzeldir. “Kirlenmek güzeldir” diye ensenizde sabah akşam boza pişirenleri, beyninizi yıkayanları hatırlamayın sakın! Ben sizin beyninizi yıkamak istemiyorum.

Dedikodulara aldırmayın. Kimse size bir şey yapamaz. Uyumaya devam. Türkiye bir mozayik, TRT İlluminatinin oyuncağı olmuş, Türklük alıp başını gitmiş, çocuklarımız elden gidiyormuş, bize ne? Değil mi?

Sözüm size, bize, hepimize…



[1] http://www.youtube.com/watch?v=fm6JmfTH2FY

[2] http://www.youtube.com/watch?v=rY842OkBtUw

[3] http://www.youtube.com/watch?v=wJ6SpbAG9qI

[4] http://www.itusozluk.com/goster.php/can+bonomunun+eurovision+a+kat%FDlmas%FDna+ne+dediler

[5] http://www.youtube.com/watch?v=rjLIsv1dRZ4&feature=fvwrel

[6] http://www.youtube.com/watch?v=3GgiTJT4dhU&feature=related

[7] http://www.youtube.com/watch?v=96MKmLDBdL8&feature=related

[8] http://www.youtube.com/watch?v=W-wHFpv-HeQ&feature=related

[9] http://www.mahlukat.net/illuminati-gercegi.html

[10] http://www.rehberim.net/forum/yazi-amp-yorum-215/6317-illuminati-nedir-dunyayi-kimler-yonetir.html#ixzz1vCnbIFO0

[11] http://www.haberform.com/haber/can-bonomo-yahudiyim-can-bonomo-nereli-can-bonomo-yahudi-mi-can-bonomo–95061.htm

[12] http://www.youtube.com/watch?v=fm6JmfTH2FY

[13] Kötü bir aletle güzel bir iş olmaz.

[14] http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/uluc/2012/01/22/can-bonomonun-yahudiligi

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!