Sağlık Bakanı Koca gerçek sayıları açıklayacak mı?

Sağlık Bakanı Koca gerçek sayıları açıklayacak mı?

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs salgını verilerinde hiçbir bilimsel açıklaması olmadan ‘vaka’ ve ‘hasta’ ayrımı yaparak gerçek vaka sayısını gizlediğinin ortaya çıkmasının ardından başlayan tartışmalar devam ediyor.

Koronavirüs Bilim Kurulu, 15 Ekim’den itibaren bütün rakamları açıklayacaklarını ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bugün saat 17:00’de toplanıyor.

Toplantının ardından saat 19:00’da Koca basın açıklaması yapacak.

VAKALAR AÇIKLANACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vakalarının taraması hakkında, “Bundan sonra yapılan kesitsel taramaları da toplumla paylaşacağız. Semptomu olmasa da paylaşacağız” demişti.

Vaka sayılarının Dünya Sağlık Örgütü’ne de (DSÖ) bu şekilde bildirileceğini söyleyen Koca, “Bu ayın 15’inde başlıyoruz. Ortalama 1.5-2 ayı geçmeyecek şekilde bütün toplumu kapsayacak şekilde saha taramaları yapmaya devam ediyor olacağız. Bundan sonra yapılan kesitsel taramaları semptomu olmasa da paylaşacağız. Bunu da Dünya Sağlık Örgütü’ne bildireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Ancak Bakan Koca’nın Hürriyet gazetesine yaptığı bu açıklamadan sonra konu hakkında başka hiçbir açıklama yapılmadı. Bakan Koca’nın bu akşam vaka sayılarının açıklanmasıyla ilgili konuşup konuşmayacağı bilinmiyor.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!