Kocasına yemek yapmayan eş suçlu sayıldı. Yargıtay ev işlerini kadının üstüne yıktı

featured

Türk Medeni Kanunu’nun 185. Maddesi ve Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’nin aldığı karar, ev işlerinin sorumluluğunu ağırlıklı olarak kadın olan eşe yüklüyor. Bu durum, geleneksel cinsiyet rollerini pekiştiriyor ve kadınları ev içi emekle sınırlandırıyor.

Avukat Yalçın; önemli bir kriterin olduğunu belirtirken, “Değerlendirme yapılırken, somut olaya göre yani eşlerin her ikisinin de iş hayatında aktif şekilde çalışıp çalışmamasının da dikkate alınarak bu hususun değerlendirilmesi gerektiği kanaatindeyiz” dedi.

Eşitlik Nerede?

Eşitlik ilkesi gereği, ev işleri ve aile sorumlulukları eşit şekilde paylaşılmalıdır. Yargıtay’ın aldığı karar bu ilkeyi göz ardı ediyor ve kadınların ücretsiz emeğini meşrulaştırıyor.

Kararda, eşlerin her ikisinin de iş hayatında aktif şekilde çalışıp çalışmamasının dikkate alınması gerektiği belirtiliyor.

Eşitliği sağlamak için ev işlerinin ve aile sorumluluklarının eşit şekilde paylaşılması için yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Ayrıca, kreş ve anaokulu gibi sosyal hizmetlerin yaygınlaştırılması da çalışan kadınların yükünü hafifletecek unsurlarla devlet aile hayatına katkı sunması gerekir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!