KKTC’de Şehit Pilot’un Adını Taşıyan Ercan Havalimanı’nın, Adı Değişiyor!

KKTC'de Şehit Pilot'un Adını Taşıyan Ercan Havalimanı'nın, Adı Değişiyor!

KKTC’de Ercan Havalimanı’nın adı değiştiriliyor.1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit olan Pilot Binbaşı Fehmi Ercan’ın ailesi, karara tepkili.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Ercan Havalimanı’nın isminin Dr. Fazıl Küçük Havalimanı, Geçitkale Havalimanı’nın ise Ercan Havalimanı olarak değiştirilmesi yönündeki açıklamaları, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sırasında şehit olan Binbaşı Fehmi Ercan’ın ailesini üzdü. Aile, Tatar’a kararından vazgeçmesi çağrısı yaparken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan yardım istediler.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla konuyu görüştüğünü belirten Tatar, “Ercan Havalimanı’na liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ün adını vereceğiz, Şehit Binbaşı Ercan’ın adını ise askeri havaalanı Geçitkale’de yaşatacağız” dedi.

“ÇOK İNCİNDİK”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan kararını gözden geçirmesini isteyen şehit pilotun kızı Canan Ercan Çelik de kederini, “Dr. Fazıl Küçük, Kıbrıs davasına büyük hizmet etmiş bir önder. Büyük hürmet ve sevgi duyuyoruz. Ne vakit Lefkoşa’ya gitsem dualarla havaalanından geçiyordum. Küçük yaşta yetim kaldık, neden bu türlü bir şeye muhtaçlık duyuldu, çok incindik.“ sözleriyle ifade etti ve şöyle devam etti: “Bizler Şehit Hava Pilot Binbaşı Fehmi Ercan’ın ailesi olarak babamızın Kıbrıs davasına olan inancının verdiği güçle ve ona layık olma çabasıyla bugünlere geldik. Adının verildiği Ercan Havaalanı, anısını ve onun gibi Kıbrıs’ın geleceği ve özgürlüğüne inanarak yaşamlarını veren ya da bu uğurda çaba gösterenleri onurlandırdı. Üstelik bu değişiklik önerisinde kıymetli lider Dr. Fazıl Küçük’ün, Şehit Hava Pilot Binbaşı Fehmi Ercan’ın ve Geçitkale halkının ve şehitlerinin aziz ruhlarının birbirleriyle karşı karşıya kaldığı ve tüm taraflar adına yaralayıcı bulduğumuz bir dizi etkileşimin söz konusu olduğunu görüyoruz. Ercan ailesi olarak, söz konusu niyetin olası etkilerinin hassasiyetle gözden geçirilmesini, daha fazla vicdani ve toplumsal zarar doğurmadan gündemden kaldırılmasını bekliyor ve talep ediyoruz.”

“TATAR’IN AÇIKLAMASINI ANNEME SÖYLEYİNCE GÖZLERİ DOLDU”

Şehit binbaşının oğlu Doç. Dr. Hakan Ercan, “Kıbrıs’ta devam eden isim değişikliği tartışmaları kulağımıza geliyordu. Geçen ay CİMER üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şikâyette bulunduk, yardımını istedik. 86 yaşındaki annem Yıldız Ercan’dan bu haberleri saklıyorduk. Tatar’ın açıklamasını söylemek zorunda kaldım. Sessizce dinledi, boşluğa baktı, gözleri doldu” dedi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Change.org üzerinden “Ercan Havaalanı’nın ismine dokunma” başlıklı bir imza kampanyası açan torun Selen Ercan, sosyal medyadan da acıkama yaptı ve “Bu vefasızlık bizi derinden incitmiştir” dedi.

İşte torun Selen Ercan’ın paylaşımı: “Dedem Binbaşı Fehmi Ercan, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatında 6. Kolordu nezdinde İleri Hava Kontrolörü Tim Komutanı olarak adaya çıkmış ve Alay Komutanı Albay İbrahim Karaoğlanoğlu ile birlikte şehit düşmüştür. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yaptığı açıklamada Şehit Hv. Pilot Binbaşı Fehmi Ercan’ın adının KKTC Ercan havaalanından çıkartılacağını ve Dr. Küçük adının verileceğini duyurmuştur. Rahmetli şehit dedemin ve Kıbrıs Barış Harekatı şehitlerimizin anısına yapılan bu vefasızlık bizi derinden incitmiştir.”

FEHMİ ERCAN KİMDİR?

1935 Balıkesir doğumlu Şehit Pilot Binbaşı Fehmi Ercan, 181’inci filo komutanıydı. 1971’de bir yıl Kıbrıs Türk Alayı’nda görev yaptı, Türkiye’nin muhtemel bir müdahalesi sırasında vurulacak hedefleri belirledi. 20 Temmuz 1974’te hârekatın ilk günü roket saldırısı sonucu 39 yaşında şehit oldu. Mezarı Girne’deki şehitlikte bulunuyor.

KKTC'de Şehit Pilot'un Adını Taşıyan Ercan Havalimanı'nın, Adı Değişiyor!

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!