KKTC Müjdesini Veren Erdoğan Külliye Hakkındaki Detayları Paylaştı

Erdoğan,

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs parlamentosunda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı geçen Cuma günü yaptığı açıklamada, Kıbrıs meclisinde yapacağı konuşmada bir ‘müjde’ vereceğini açıklamıştı.

‘Müjde’sini de açıklayan Erdoğan, Kuzey Kıbrıs’a yeni meclis ve cumhurbaşkanlığı külliyesinin yapılacağını söyledi. “KKTC’nin cumhurbaşkanlığının ne doğru dürüst cumhurbaşkanlığı binası var ne de parlamento binası var. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili çalışmanın projesi bitti, inşasına başlıyoruz” değerlendirmesini yapan Erdoğan, “Buralardan kurtulalım. Her şeyiyle ihtişamlı bir parlamento binamız olsun” dedi.

Erdoğan şunları dile getirdi:

“Bilindiği gibi KKTC Cumhurbaşkanlığı’nın düzgün bir Külliye ve binası yok. Biz bunu KKTC’ye yakıştırmıyoruz. Şimdi Cumhurbaşkanlığı’nın Külliyesi ile ilgili proje çalışmaları bitti ve inşaasına yakında başlıyoruz. İstiyoruz ki bir millet Bahçesi de yapalım istiyoruz. Devlet olmanın işte ifadesi budur. Bunu inşallah projeyi hayata geçirerek birilerine göstereceğiz. Aynı zamanda parlamento binası yapacağız. Milleltvekillerimizin kendilerini özgür ve rahat hissedebilecekleri alanları olsun istiyoruz. 500 dönüm arazi tahsis ettik.”

Erdoğan, Lefkoşa’daki Metehan bölgesinde 500 dönüm arazi içinde parlamento binasının da olduğu külliyelerin yanı sıra millet bahçesi de yapılacağını bildirdi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!