Kız öğrencileri taciz eden suriyeli serbest bırakıldı: Zafer Partisi velileri yalnız bırakmadı!

featured

Alsancak Melih Özakat İlkokulu’nda iki kız öğrenciyi bir şahısın taciz ettiği iddiası, gündeme bomba gibi düştü. Şahısın serbest bırakılmasına veliler ve halktan tepkiler çığ gibi büyüdü. Konuyla ilgili veliler  okulun önünde dün (1 Eylül 2023) şahısın tutuklanması için basın açıklaması gerçekleştirildi.

Şahısın tutuklandıktan sonra serbest bırakılmasına ve okuldaki güvenlik zaafiyetine dikkat çeken veliler, yaptıkları basın açıklaması ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nü göreve davet etti.

Basın açıklamasına katılan ve ailelerin yanında bulunan, Zafer Partisi İzmir Konak İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı Serap Akgün olayı kendi kişisel hesabından insanlara duyurdu. Akgün Zafer Partisi adına, “Bu haklı davalarında olarak yanlarında konunun takipçisi olacağız.” ifadelerinde bulundu.

Olayın başından beri takipçisi olan, Zafer Partisi Genel başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’dan velilere destek geldi. Özdağ, Suriyelinin serbest bırakılmasına ise şu sözlerle tepki gösterdi,” Bir gün sizin çocuğunuzun veya torunuzun başına gelirse (Allah korusun) bize ırkçı dediğinizi hatırlayın.” dedi. 

İzmir Konak Alsancak’ta bulunan Salih İşgören İlkokulu’na bir süre önce yıkım kararı verilmiş ve öğrenciler Alsancak Melih Özakat İlkokulu’nda ders görmeye başlamıştı. Geçtiğimiz günlerde, Melih Özakat İlkokulu’nda 2 kız öğrencinin yaşadığı taciz olayı gündeme bomba gibi düşmüştü. İddiaya göre, bilgisayar tamiri için ilkokul binasına giren yabancı uyruklu şahıs, teneffüs saatinde kızlar tuvaletine girerek, 6 yaşındaki A.Ö.B ve A.E.P isimli öğrencileri taciz etmişti. Şahısın tutuklandıktan sonra serbest bırakılmasına okulun velileri adeta isyan etti. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan veliler, şahısın tutuklanması çağrısı yaptı.

Basın açıklamasını okuyan velilerden Esra Karasu, şu ifadeleri kullandı: “Bilgisayar tamiri için gelen erkek bir şahıs, kimlik sorulmadan, denetlenmeden güvenlik tarafından içeri alınmış ve kişiyi çağıran ilgili okul yetkilisi tarafından refakat edilmeden okul içinde serbest zaman geçirerek kız öğrenci tuvaletine gizlenip 2 kız çocuğuna tacizde bulunmuştur ve aileler suç duyurusunda bulunmuştur. Şahıs denetimli serbestlikle salıverilmiştir. Eli kolu serbest şekilde ortalıkta dolanan bu şahıs çocuklarımız için tehdit oluşturmaktadır, biz anne babalar son derece kaygılı ve güvensiz hissetmekteyiz. Bu talihsiz duruma gelmesindeki en büyük sebep güvenlik zaafiyeti konularıdır. Biz veliler olarak, çocuklarımızın güvenli bir ortamda eğitimlerine devam etme hakkını talep etmekteyiz.”

Alsancak'ta ki taciz skandalına veliler isyan etti, yetkilileri göreve davet etti!

‘GÖREVE DAVET EDİYORUZ’

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de çağrıda bulunan veliler, tüm okullarda gerekli güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini söyledi. Karasu, şunları dile getirdi: “Çocuklarımıza fiziken bakımları yapılmış, eğitim öğretime hazır okullarda, güvenli ve korunaklı bir okul ortamında eğitim alacakları koşulları  hazırlamak,  İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görevidir. Bu nedenle, İzmir İl Milli Eğitim Müdürünü uyarıyoruz ve  gerekli önlemleri alması konusunda  görevini  yapmaya davet ediyoruz. Biz veliler, bu koşullar sağlanana kadar, karşımızda bu ciddiyette ve liyakatte sorumlular görene kadar çocuklarımız için mücadele edeceğiz. Bir kereden çok şey olur ve bizler bugün bu okulda bunu tekrar gördük ve hatırladık.” Veliler yaptıkları basın açıklamasının ardından hazırladıkları şikayet dilekçelerini, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim etti.

Velilere, Zafer Partisi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ’dan destek paylaşımı:

 

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!