Kışı engelli kızıyla açıkta geçirecek olan anne: Ölseydim daha iyiydi

featured

Hatay’da depremzedeler çadırda yaşamlarını sürdürüyor. Birçok ailenin konteyner başvurusu kabul edilmedi ya da neticelendirilmedi. Defne ilçesinde yaşayan Mutluant ailesi de yaşamlarını çadırda sürdürenlerden biri. Ailede engelli bir birey olması, onlar için yaşamı daha da zorlaştırıyor.

Aile depreme aynı ilçede yakalandı. Evleri ağır hasar alan aile, bir tanıdıklarının arsasında, çadırda yaşamaya başladı. Anne Sabriye Mutluant, hem engelli kızı 32 yaşındaki Ebru’ya bakıyor hem de bu kışı nasıl geçireceğini kara kara düşünüyor.

Maddi geliri olmayan anne, hayırseverlerden, yaşamsal faaliyetlerini tek başına yapamayan kızı için prefabrik bir yapı talep ediyor. Çünkü çadırda yaşam, Ebru için elverişli değil. Üstelik tanıdıklarının arsasını da kısa süre içinde terk etmek zorundalar. Çünkü sahibi, burayı kendisi kullanacak. Oğlu ve kızı bir çadırda kalıyor, ancak anne Sabriye’nin kalacak bir çadırı da yok. Geceleri, bahçenin üzerine gerdikleri bir brandanın altındaki yatakta uyuyor.

İlde son 15 gün içinde etkili olan kuvvetli sağanak sebebiyle su altında uyumak zorunda kaldı. Çünkü gerilen branda, yağmur suyunun akmamasını engelleyemiyor. Su, oluk oluk yaşam alanına akıyor. Anne Sabriye Mutluant, kızı Ebru için hayırseverlerden destek bekliyor. Kışı çadırda geçirmek istemeyen ve geliri olmayan aile, hayırseverlerden prefabrik yapı istiyor.

“ÖLSEYDİM DAHA İYİYDİ”

Anne içinde bulundukları durumu anlatıp, şu sözlerle yardım istedi:

“Aylardır uyumuyorum. Ev lazım bize. Günler berbat geçiyor. Ölseydim daha iyiydi. Sokakta kalamayız. Çadırlar sadece su geçirmiyor, akrep, salyangoz, kırkayak var. İlaçlamaktan bıktım. Yukarı branda serdim ama rüzgardan parçalandı, bütün yağmur bu alana yağıyor. Kızım engelli. Özel alana ihtiyacı var. Ben dışarıda burada yatıyorum ama kızımın özel alana ihtiyacı var. Aylardır açıkta yatıyorum ben. Yardımlardan da faydalanamadım çünkü kızımı bırakıp da çıkamıyorum. Maddi gelirim de yok. Kızım lahmacun istemişti, 8 ay sonra ancak alabildim ona lahmacun. Kendim için değil, kızım için ev istiyorum. Onun için yaşam alanı istiyorum. Konteyner onun için olmaz. Bu onun için tabut olur. Yardım edecek herkesten Allah razı olsun.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!