Kırgızistan bağımsızlığının 30. Yıl Dönümü Fotoğraf Sergisi

“Kırgızistan bağımsızlığının 30. Yıl Dönümü Fotoğraf Sergisi”

Kırgızistan’ın Bağımsızlığının 30. Yıl Dönümü kutlamaları kapsamında “Kırgızistan Fotoğraf Sergisi” Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) BaşkanıRifat Hisarcıklıoğlu ve Kırgızistan Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev tarafından TOBB Konferans Salonu Fuayesi’nde açıldı.​

Hisarcıklıoğlu, sergi açılışında yaptığı konuşmada, Türk iş dünyası olarak Kırgızistan’la ikili ilişkilerin çok değerli olduğunu vurgulayarak, “İkili ilişkilerimizin gelişmesi için, başta Kırgızistan Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere, tüm muhataplarımızla yakın çalışıyoruz. Öte yandan hem Kırgız hem de Türk iş dünyasının içinde bulunduğu, benim de başkanı olduğum Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nda da birlikte çalışıyoruz” dedi.

Kırgızistan’da çeşitli sektörlerde 500’e yakın Türk sermayeli firmanın faaliyet gösterdiğini belirten Hisarcıklıoğlu, bu firmaların Kırgızistan’ın umut vadeden geleceğine yatırım yaptığını, Kırgızistan’ın kalkınma çabalarına destek verdiğini, bu serginin de Türk-Kırgız kardeşliğinin güçlenmesine katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Kırgız Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 30. Yılını kutlayan Hisarcıklıoğlu, Kırgızistan’ın resim sergisini iş dünyası ile buluşturduğu için Büyükelçi Ömüraliyev’e teşekkür etti.

Kırgızistan Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev de serginin düzenlenmesine verdiği destekten dolayı TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti. Büyükelçi Ömüraliyev, Türkiye’nin Kırgızistan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olduğunu, iki ülke arasındaki işbirliğinin 30 yıldır her alanda başarıyla sürdürüldüğünü söyledi.

Türkiye’nin Kırgızistan’ın başlıca ticari ve yatırım ortaklarından biri olduğunu vurgulayan Büyükelçi Ömüraliyev, 2021 yılının ilk 8 ayında iki ülke arasındaki ticaret hacminin 508 milyon dolar olduğunu, bunu 1 milyar dolara yükseltmek için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Ömüraliyev, en önemli amaçlarından birinin Kırgızistan’a doğrudan yatırım akışını artırmak olduğunu ifade etti.
Kaynak: Kumru Tulgar / Ajans Bizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!