Kilo verdiriyor sanıyoruz ama gerçek başka! Meğer çok su içmek şişiriyormuş

featured

1- Sabahları egzersiz yapmak için az uyumak

Sabahları egzersiz yapmak kilo vermek için harika bir seçenek olarak kabul edilir. Erken saatte yapılan egzersiz vücudun doğal hormon dalgalanmalarına uyum sağlar, gün boyunca odaklanmaya ve iştahı düzenlemeye yardımcı olur. Ancak uyumanız gereken ideal saat sayısından ödün verirseniz, bu durum faydadan çok zarar sebep olur. Uyku kısıtlamaları, artan açlık ve eksik gıda alımı kilo vermek yerine daha fazla kalori depolamaya sebep olur ki bu da kilo vermenize engel bir durumu kendi ellerinizle yarattığınız anlamına gelir.

2- Hiç dinlenmeden her gün spor yapmak

Hayatınızda gerçekten bir fark yaratmak için düzenli bir egzersiz planı sizin için kesinlikle yemek yemek veya uyumak kadar rutin bir şey olmalıdır. Ancak her gün egzersiz yapmak her zaman doğru değildir. Arada bir dinlenmek vücudun kas dokusundaki mikroskobik yırtıkları onarması ve laktik asit ve glikojen seviyelerini yeniden dengelemesi gerekir. Çok fazla egzersiz yapmak adrenal yorgunluğa neden olabilir ve özellikle göbek çevresinde kilo alımını artırabilir.

3- Çok fazla uyumak

Yetersiz uykunun sizin için kötü olduğu gibi, çok fazla uyku da yetişkinlerde koroner kalp hastalığı, diyabet, anksiyete ve obezite gibi kronik hastalıklara yakalanma riskini artırdığı gözlemlendi. Gecede 7 ila 8 saatlik uykunun yetersiz olduğunu düşünüyorsanız veya iyi bir gece uykusunun ardından kendinizi yorgun hissediyorsanız daha fazla uyumak yerine mutlaka doktora başvurmalısınız.

4- Yeterince yağ tüketmemek

Yağlar kötü bir üne sahip bu bir gerçek. Ancak sağlıklı olan yağlar dengeli ve sağlıklı beslenmenin bir parçasıdır. Vücudumuzun onlara ihtiyacı vardır. Vücudumuz için değerli olan yağları tüketmek ve onlardan kısmamak gerekir.

5- Şeker yerine tatlandırıcı kullanmak

Şekerin faydaları saymakla bitmez. Diyabet riskini azaltmaktan daha geç yaşlanmaya kadar daha iyi uyumaya ve kilo vermeye yarayan az şeker tüketimi çok önemlidir. Sıfır şeker politikasıyla tatlandırıcı kullanmaya yönelmek ise en az şekerin kendisini tüketmek kadar tehlikelidir. Bu yüzden vücuda belli bir miktar şeker alınmalı bunu almanın da en doğru yolu aşırı tüketmemekle birlikte meyvelerden geçer.

6- Yumurtanın sarısını yememek

Yumurta gezegendeki en besleyici gıdalar arasındadır. Çok fazla vitamin ve vücudumuzun ihtiyaç duyduğu hemen hemen her şey yumurtanın içinde mevcuttur. Ancak yumurtadan sarısını çıkardığınızda besinlerin yarısından fazlasını çöpe atmış olursunuz.

7- Salatayı proteinlere tercih etmek

Salatalar harikadır ancak midenizi marulla dolduruyorsanız doğru miktarda protein için yeterli yer bırakmıyor olabilirsiniz. Protein vücuttaki her hücrenin oluşumunda ve bakımında rol oynar. Onsuz kas kütlesini kaybedebilir, bağışıklık sistemimizi, saçlarımızı ve tırnaklarımızı zayıflatabiliriz.

8- Meyveli yoğurt yemek

Yoğurt yemek sağlıklı bir alışkanlık olarak kabul edilir. Ancak yoğurt diyerek faydalı olacağına inanarak satın aldığımız aromalı yoğurtların çoğunda çok fazla ilave şeker ve tatlandırıcı bulunur. Yani meyveli yoğurdu gerçekten seviyorsanız bunu marketten almak yerine doğal yollarla yapılmış bir yoğurdun içine kendi ellerinizle meyve eklemek en doğru yöntem olacaktır.

9- Çok fazla su içmek

Su vücut ağırlığımızın büyük bir kısmını oluşturur ve bizim için hayati öneme sahiptir. Yeterince su içmemek sağlığımızı tehlikeye atabilirken, çok fazla su içmek aşırı sıvı kaybına ve kilo almaya yol açabilir. Buna ek olarak sürekli su içmek kandaki sodyum seviyesini düşürür bu da beyin hücreleri de dahil olmak üzere vücut hücrelerinin şişmesine neden olabilir!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!