Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Zeydan: HDP’yi TBMM’nin Tam da Kalbinde Konumlandırıyoruz

Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Zeydan: HDP’yi TBMM’nin Tam da Kalbinde Konumlandırıyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sağlık Başdanışmanı Dr. Rüstem Zeydan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyoruz’ sözleri üzerine, ‘CHP olarak HDP’yi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) tam da kalbinde konumlandırıyoruz.’ dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz aylarda ‘Kürt Sorunu’nda adresi çözüm olarak Meclis’i işaret etmiş ve HDP’nin bu konuda muhatap alınması gerektiğini öne sürerken, HDP, muhatabın “İmralı” olduğunu savunmuştu.

Yaşananlar üzerine İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP’yi terör örgütü PKK’nın yanında konumlandırdıklarını söylemişti.

Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Zeydan, Medyascope’a yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

“Kürt meselesi Türkiye Cumhuriyeti’nin yıllardır kanayan bir yarasıdır. Her dönem pişirilip pişirilip yöneticilerinin önüne konulur. Demek ki bir sorun vardır ve çözülmesi gerekliliği gün gibi ortadadır. Biz Misak-ı Milli sınırları içinde insanların mutlu ve müreffeh yaşamasını hedefleyen bir kültürden geliyoruz. CHP bu ülkenin kurucu değeridir. Bu ülkenin kurucu değerlerine sahip bir partinin bu ülkenin bütün kurucularını kucaklaması son derece anlaşılabilir bir gayrettir. Son zamanlarda CHP bu hedefini realize ederek, gerçekleştirerek gerek sınırlarımız dışında gerek sınırlarımız içinde bu işin muhatapları ile bir araya gelme gayretini göstermiştir. Ben de bu gayreti takdirle karşılıyorum, tabii ki bütün dönemlerde CHP bunu dile getirdi. Bu sorunun tek çözüm merkezi TBMM’dir, dolayısıyla millet ve siyasi partilerdir. Dolayısıyla merkeze de HDP’yi koyarak, muhatap alarak ve bütün partileri muhatap alarak TBMM’de bu sorunun çözümü için yaptığı gayretleri takdire şayandır.

“BİZ HDP’Yİ TBMM’NİN TAM DA KALBİNDE KONUMLANDIRIYORUZ”

CHP son zamanlarda gerek yurtiçi gerek yurtdışında bu açılımı gerçekleştirmiş ve muhataplarına söylemiştir. Yani ‘HDP’yi nerede konumlandırırsınız’ sorusu bize de çok soruluyor. Biz HDP’yi TBMM’nin tam da kalbinde konumlandırıyoruz. TBMM’nin muhatabı olarak kabul ediyoruz. HDP bugün ülkenin bir realitesi ve bir gerçeğidir. An itibarı ile meşru bir partidir. Muhatap almak gibi bir mecburiyetiniz vardır. 6 milyon seçmeni vardır. Efendim zaman zaman ‘HDP yöneticilerinin söylediklerini kabul etmiyoruz, seçmenlerine bir şey demiyoruz’ sözlerinin gerçek ile bir ilgisi olamaz. Bu partiye 6 milyon insanımız oy vermiştir, bu partiyi dizayn edecekse kendi seçmeni dışındaki bir yapı dizayn etmemelidir.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!