Kılıçdaroğlu,”AK Parti Suriyeli Sığınmacılara Vatandaşlık Veriyor.”

Kılıçdaroğlu,

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın , “yamalı bohça gibi tel tel dökülüyorlar. “ sözlerine karşılık verdi.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı İpek Özbey’in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın , “yamalı bohça gibi tel tel dökülüyorlar. “ sözlerine “Bütün çabaları ittifakı bozmaya dönük ama bir türlü bozamadı. Buradan bir kişinin ayrılmasını ‘tel tel dökülme’ diye tanımlıyor. Derler ya, “aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış”. sözleri ile karşılık verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu , “AKP, oy için daha fazla Suriyeli sığınmacıya vatandaşlık verir mi? “ sorusuna, “Zaten başladılar, kısmen veriyorlar. 3 milyon 600 bin Suriyeli var. 2023’te sandığa gidip ilk kez oy kullanacak da 6 milyon 300 bin genç seçmen var.  6 milyon 300 bin genç Türkiye’ye demokrasiyi getirecek. “ ifadelerini kullandı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, iktidarın, Kürt kökenli vatandaşları düşmanlaştırdığını, bunun, toplumsal barışımızın dibine dinamit koymak olduğunu, ülkenin kuruluşunda, büyümesinde, kalkınmasında tüm vatandaşların alın teri ve emeği olduğunu söyledi.

Özbey, Kılıçdaroğlu’na, “Millet İttifakı’nın ortakları her şeye rağmen bir arada durmak için büyük bir direnç gösteriyor. Zaman zaman zorlanıyor musunuz? “ sorusunu yönelttiğinde Kılıçdaroğlu,”Hayır. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Güçlendirilmiş parlamenter sistem söylemi bizi birbirimize yakınlaştıran temel söylem. Bunun üzerinden yürüyeceğiz.” cevabını verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP ve İYİ Parti’den ayrılanları ittifakı bozmaya çalışmakla eleştirenler olduğu görüşü hakkındaki fikirleri sorulduğunda ise “Sokaktaki insan bunları görüyor. “Arkadaş” diyor, “Sen demokrasi istemiyor musun, dur bir demokrasiyi getirelim, ondan sonra ayrı parti kurabilirsin. Ama önce şu demokrasiyi bir getirelim. Düşünce özgürlüğünü, yargı bağımsızlığını getirelim… Ondan sonra varsa partiden kaynaklı sorunun ayrılabilirsin veya partide kalarak mücadeleni sürdürebilirsin…” karşılığını verdi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!