Kılıçdaroğlu Eskişehir Büyükşehir adayı kararını verdi

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde partisinin Eskişehir Büyükşehir adayının yine Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen olacağı mesajını verdi.

Yılmaz Büyükerşen yeniden aday olacağını açıklamıştı.

Yılmaz Büyükerşen çıktığı bir televizyon programında ; “Ben aslında önümüzdeki dönemde adaylık düşünmüyordum fakat son bu tartışmalardan sonra yeni dönemde de aday olmaya karar verdim. Sokağa çıktığımızda halktan ‘bir dönem daha belediyeyi yönetin’ baskısıyla karşı karşıyayım. Bu yüzden önümüzdeki dönemde adayım. Seçmende moralsizliği gözlemliyorum. Bu konuda genel merkezimizin üzerine çok büyük bir görev düşüyor. Genel merkezimiz ortamı derleyip, toparlamalı, mesaj ve moral vermeli. ‘Kazanamamayız’ tartışmasını da belediye başkanı arkadaşlarımız hiçbir şekilde yapmamalı.” açıklamasını yapmıştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nda Büyükerşen’in tekrar aday yapılacağı yönünde bir açıklama geldi.

Anketlerin yerel seçimlere aynı adaylarla girerlerse kazanacaklarını gösterdiğini belirten Kılıçdaroğlu “CHP’nin elindeki belediyeleri kazanması ve bunlara yenilenmesi için yeni bir hikâye yazması gerektiği yönünde yorumlar var. Yerel seçimlerin yapılacağı mart ayına kadar CHP yeni bir hikâye yazabilecek mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

2024 seçimlerine de aynı yaklaşımla gireceğiz. Bakın, 2019 yerel seçimlerinde büyükşehirden belde belediyesine kadar kazanan neredeyse tüm adaylarımız desteklerini artırmış görünüyor. Yapılan araştırmalar, 2024 seçimlerinde aday olmaları halinde 2019’da aldıkları oydan daha fazla oy alacaklarını gösteriyor” 

İYİ Parti ve CHP arasında ipler geriliyor.

Edizgil: Eskişehir’de ittifak yapılacaksa isteklerimiz olacak

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in, Afyonkarahisar’da yaptığı “Biz İYİ Parti olarak herhangi bir iş birliği yapmayacağız. Tüm siyasi partileri yerel seçime tek girmeye davet ediyorum” açıklamasını değerlendiren Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil “Biz 14 ilçeye de büyükşehir belediyesine de adayımızı çıkaracağız. Ama burada farklı bir ittifak yapılacaksa tabi ki bizim de birtakım isteklerimiz olacak” dedi.

Çok mağdur olduk”

Edizgil “Bizler Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra çok mağdur olduk, parti olarak çok mağdur olduk. O yüzden genel başkanımız, milletvekillerimiz, GİK üyelerimiz, il başkanlarımıza, yani bizlere de soruldu bunlar… Tek başına gitme kararı bize de mantıklı geliyor ama genel başkanımız yolu tamamen kapatmadı ‘ittifaklarlar da olabilir’ dedi yine. Yani bunu da vurguladı. Daha seçimlere çok zaman var. Durum neyi gösterir bilemeyiz ama şu an alınan karar evet tek başımıza gitmemiz” dedi.

Bizim adaylarımız bile hazır”

Emine Edizgil açıklamasına şu şekilde devam etti Genel merkezimiz yerel seçimlere tek başımıza gideceğiz dediği zaman biz 14 ilçeye de büyükşehir belediyesine de adayımızı çıkaracağız. Ama burada farklı bir ittifak yapılacaksa tabi ki bizim de birtakım isteklerimiz olacak. Bizim de belediye başkanı olmasını istediğimiz ilçelerimiz olacak. Biz şu an tek başımıza seçime gidecek gibi hazırlanıyoruz. Biz seçime hazırız, adaylarımızla her şeyimizle hazırız. Bizim adaylarımız da hazır. Şu an isim vermiyorum ama hazır. Seçime tek başımıza girecek gibi hazırlanıyoruz. Ama zamanı gelir ittifak yapılması gerektiği zaman da ona da uyacağız. İYİ Parti zamanında CHP’ye çok oy verdi. Eğer ittifak yapılacak derse genel merkezimiz İYİ Parti yine CHP’ye oy verir. İYİ Parti’nin tabanı öyle bir taban. Vekillikte biz nasıl kendi adaylarımıza oy verdik, Cumhurbaşkanlığı seçiminde nasıl Sayın Kılıçdaroğlu’na verdiysek, eğer ittifak olursa yine bizim tabanımız ittifaka adayına oy verir”

Ben kendim görüşeceğim

Ben kendim görüşeceğim İki partinin de genel başkanının karşılıklı çeşitli açıklamalar yapmaları üzerine Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in yakın çevresine “ Benim her zaman siyasetçi kimliğim değil, hocalığım ön plandadır. Çiller’in başbakanlığı döneminde rektördüm. Sayın genel başkan Akşener ile tanışıklığımız ve dostluğumuz o zamandan gelir. İttifakın Eskişehir’de değil, tüm Türkiye’de oluşmasına katkı vereceğim. Meral Hanım ile görüşeceğim” dediği öğrenildi. Yılmaz Büyükerşen’in siyasetçi değil de ‘Hoca’ sıfatı ile yapacağı görüşme hem CHP hem de İYİ Parti tabanında memnunluk yarattı. Büyükerşen’in, Eylül ayının ortalarından itibaren gelişmeleri değerlendirerek, ‘Millet ittifakın’ oluşması için çalışmaya başlayacağı öğrenildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!