Kıbrıs Postası Gazetesi, Kutlu Adalı’ya Gönderilen Tehdit Mektubunu Yayımladı

Kıbrıs Postası Gazetesi, Kutlu Adalı'ya Gönderilen Tehdit Mektubunu Yayımladı

Sedat Peker’in Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı’nın öldürülmesiyle ilgili gündeme getirdiği iddiaların ardından Kıbrıs Postası, Adalı’ya gönderilen tehdit dolu bir mektubu yayınladı.

Sedat Peker, yayınladığı 7. videoda gazeteci Kutlu Adalı cinayetine ilişkin iddiaları gündeme getirmişti. Peker, Adalı’yı Korkut Eken’in başında bulunduğu bir ekibin öldürdüğünü öne sürmüştü.

Sedat Peker’in itiraflarıyla yeniden gündem haline gelen Kutlu Adalı cinayetinin kritik evrelerinden biri olan tehdit mektubu, Kıbrıs Postası gazetesi tarafından yayımlandı.

Kıbrıs Postası, mektubun üzerinde herhangi bir tarih bulunmadığını ancak cinayetten kısa bir süre önce gönderildiği düşünüldüğünü yazdı.

Cinayet dosyasında da bulunduğu düşünülen ve “Türk’ün Kahramanları” imzasını taşıyan mektupta sadece Kutlu Adalı değil, eşi İlkay Adalı’nın da tehdit edildiği belirtildi.

“Ey Gafiller, Bay, Bayan, Mutlu ve İlkay Adalı” diye başlayan tehdit mektubunun girişinde, “Biz Doğu, Güneydoğu Anadolu’muzda, kahramanca Türklüğe yakışır bir şekilde Ermeni bozuntusu kuyruklu vahşi Kürtlerle uğraşırken, siz Yavru Vatanda karı-koca, hem de basın vasıtasıyla Türkiye ve Türklere karşı adeta Rum yanlısı hareket ve hakaretlerde bulunuyorsunuz” yazdığı görülüyor.

Mektup şöyle devam ediyor:

“Kanınız Türk kanı olsaydı kesinlikle yapmazdınız, ne çabuk kahpe Rum’un zulmünü, tecavüzlerini unuttunuz. Sizi Rum çizmesinden kim kurtardı, utanmazlar, kanı bozuklar, unutmayın ki bir Türk dünyaya bedeldir. Anadolu ve Kıbrıs, yüce Türk Milletinindir. Türk kanı taşımıyorsanız, defolun kahpe Rum’a! Sakin olun hareketlerinizi düzeltin.”

Habere göre, mektubun kimin tarafından gönderildiğiyle ilgili herhangi bir bilgi yokken, mektubun dosyalama tarihinde bulunan 7 Mayıs 2001 tarihi ve ‘Adalı-Meclis’ ibaresi, KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde 2001’de ikinci kez kurulan ancak sonuçsuz kalan cinayeti araştırma komitesinin dokümanları arasında olabileceğine işaret ediliyor.

Kıbrıs Postası Gazetesi, Kutlu Adalı'ya Gönderilen Tehdit Mektubunu Yayımladı

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!