KDU eğitimi, kimyasal değerlendirme uzmanı olmak isteyenleri ilgilendiren kapsamlı bir eğitimdir. Yakın zamanda yapılan yönetmelik düzenlemesi ile ortaya çıkan kimyasal değerlendirme ihtiyacı, bu eğitimi alan uzmanlar tarafından karşılanmaktadır.
KDU (Kimyasal Değerlendirme Uzmanlığı), yeni sayılacak bir meslektir. Dünyada uzun zamandır böyle bir uzmanlık alanı olmasına karşın, ülkemizde ilk olarak 2017 yılındaki yönetmelik değişikliği ile ortaya çıkmıştır.
KDU Eğitimi Nedir?
KDU eğitimi; kimyasal değerlendirme uzmanı olmak isteyenlere verilen eğitimdir. Kimyasal değerlendirme uzmanlığı eğitimi olarak da bilinir. Söz konusu eğitimin temel amacı, KDU yetiştirmek ve bu alandaki ihtiyaçları karşılamaktır.
Bilindiği gibi kimyasal değerlendirme son derece hassas bir alandır. Bu alandaki ihtiyaçların karşılanması için verilen eğitimler de bu kadar hassastır. Dolayısıyla gerek eğitim verecek kurumlar gerekse de eğitimlerin kapsamı, bakanlık tarafından belirlenmekte ve onaylanmaktadır.
KDU eğitimi, toplam 64 saatten oluşmaktadır. Eğitimler yüz yüze yapılmakta olup, katılım ise zorunlu tutulmaktadır. Dolayısıyla adayların eğitimlere katılımı zorunludur. Katılımı kolaylaştırmak için eğitimler genelde hafta sonlarında düzenlenir ve günde 8 saat eğitim verilir. Böylece sürecin tamamı 4 haftada tamamlanmaktadır.
KDU Eğitimi Hakkında Bilinmesi Gereken Detaylar
Kimyasal değerlendirme uzmanı olabilmek için adayların KDU eğitimi alması gerekir. Bu eğitime dair bilinmesi gereken bazı önemli detaylar vardır. Söz konusu detaylar şu şekildedir:
- Eğitim tarihleri, tercih edilen kurum tarafından belirlenir. Bundan dolayı eğitim konusunda standart bir tarih yoktur.
- İlgili kurum, eğitimlerin saatlerini belirler ve gerekli planlamaları yapar.
- Eğitimler, yüz yüze yapılır. Eğitim yeri ise yine ilgili kurum tarafından belirlenir.
- KDU eğitimi fiyatı, dönemsel olarak değişir. Kurumun fiyat politikası da bu noktada çok önemlidir.
- Eğitime kayıt olabilmek için kimlik fotokopisi ile mezuniyet belgesinin verilmesi yeterlidir.
Adaylar açısından dikkat edilmesi gereken husus, katılımın zorunlu olması ve yüz yüze eğitimlerin yapılacak olmasıdır. Birçok sertifika programında uzaktan eğitim imkanı varken, burada böyle bir imkan verilmemiştir. İlgili durumun temel nedeni ise kimyasal maddelerin değerlendirilmesi konusunun son derece hassas olmasıdır. Bu süreçte küçük bir hata dahi yapılmaması gerekir.
Adayların istenen bilgi ve becerileri tam olarak kazanıp kazanmadıkları, yapılan sınav ile ölçülür. KDU sınavı, toplamda 31 sorudan oluşur ve bu soruların 25 tanesi çoktan seçmelidir. Diğer 6 adet soruda ise klasik sorular adaylara yöneltilir. Adayların başarılı olması için 100 üzerinden en az 70 puan alması gerekir. Çoktan seçmeli soruların her biri 2 puan, klasik sorulardan 4 tanesi 10 puan, diğer 2 tanesi ise 5’er puandır.
Puanlamaya bakıldığında klasik 6 sorunun karşılığının 50 puan olduğu görülür. Dolayısıyla adayların konuya tam manası ile hakim olmaları gerekir. Konulara hakim olmayanlar, yüksek kalitede bir KDU eğitimi almayanlar, istedikleri başarıyı elde edemeyecektir.
KDU Eğitimi Nereden Alınır?
KDU eğitimi için çok farklı seçenekler bulunur. Bu seçeneklerden istenilen tercih edilebilir. Ancak eğitimlerden sonra yapılacak sınav dikkate alındığında, herhangi bir kurum yerine, kendisini ispatlayan, kalitesi ile dikkat çeken kurumların tercih edilmesi gerektiği anlaşılacaktır.
Tema Akademi https://www.temaakademi.com.tr/sayfa/kimyasal-degerlendirme-uzmanligi-egitimi/ bu noktadaki en ideal seçenek olarak öne çıkar. Gerek eğitim kalitesi gerekse de kursiyerlerine verdiği destekle ihtiyaç ve beklentileri etkili olarak karşılar. Tema Akademi’den yüksek kalitede KDU eğitimi almak için hemen sizde iletişime geçebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.