Kazakistan Şükran Gününü Kutluyor

Kazakistan Şükran Gününü Kutluyor

Bugün Kazakistan’da Şükran Günü kutlanıyor.

2016 yılı itibariyle Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in talimatı üzerine Kazakistan’da 1 Mart Şükran Günü olarak kutlanmaya başladı.

Nazarbayev’in 15 Ocak 2016 tarihinde “Bayramlar Yasası” çerçevesinde değişiklikler yapmasıyla, ülkede 1 Mart resmi olarak Şükran Günü ilan edildi.

23 Nisan 2015 tarihinde Kazakistan Halkları Asamblesi toplantısında Nazarbayev, Stalin rejiminde birçok halkın yaşadığı yerden koparılıp Orta Asya steplerini sürüldüğünü, o dönemde imkanları sınırlı Kazak ailelerinin bu insanları evlerinde barındırdığını hatırlatarak, Kazakistan Halkları Asamblesi’nin kurulduğu 1 Mart tarihini, ülkede yaşayan tüm halkların bir birine, özellikle merhamet gösteren Kazak halkına şükranlarını sunması için Şükran günü olarak kutlanmasını teklif etmişti.

130’dan fazla etnik grubun yaşadığı Kazakistan, dünyada en fazla milletin bir arada huzur içinde yaşadığı ülkelerin başında geliyor.

1 Mart Şükran günü ile ilgili bir kutlama yayınlayan Nazarbayev şunları kaydetti;

“Sevgili yurttaşlar! Şükran Günü, Kazakistan halkının nezaketini, merhametini, karşılıklı yardımını ve birliğini temsil eder. Bu bayramın özel sembolizmi, bir yenilenme ve umut zamanı olan baharın ilk gününde kutlanması gerçeğinde yatmaktadır. Ve bugün, sadece Kazak halkının manevi başarılarını ve ülkemizdeki tüm etnik grupların çoğuna düşen zorlu davaları hatırlamakla kalmıyoruz, aynı zamanda güvenilir temeli, rızası ve sağlamlaşması olan geleceğe güvenle bakıyoruz. Kazak toplumu. Koronavirüs salgınının üstesinden gelme konusunda birliğimizin önemi açıkça ortaya çıkıyor. Kazakistan, devletin istikrarlı gelişimini tehdit eden yeni bir küresel soruna karşı birleşik bir cephede birleşti. Bağımsızlığımızın 30. yıldönümünde, refahın, sağlam ahlaki temellerin, hoşgörü ilkelerinin temelinde, tarihimize saygı ve ortak Anavatanımız olan Kazakistan Cumhuriyeti sevgisi üzerine kurulduğunu bir kez daha teyit ediyoruz! Tüm Kazakistanlıların Şükran Günü’nü içtenlikle kutluyorum! Hepinize mutluluk, sağlık, barış ve refah diliyorum”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!