Kaybolan kedi nasıl bulunur?

featured

Kaybolan bir kedi bulmak zorlu bir süreç olabilir. Ancak, doğru adımları atarak, kedinizi bulmanız mümkündür.

Kedilerin kaybolması, her kedi sahibinin korkulu rüyasıdır. Evcil hayvanınızın kaybolması, hem size hem de kedilerinize stres ve endişe verir. Ancak, kaybolan bir kediye rastladığınızda doğru adımları atarak, onu bulmanız mümkündür. Bu içeriğimizde, kaybolan kedinizi nasıl bulabileceğinizi anlatacağız.

1. Hemen Araştırmaya Başlayın

Kedinizin kaybolduğunu fark ettiğiniz anda, hemen araştırmaya başlamalısınız. Kedinizin her zaman yaptığı rutinleri ve gittiği yerleri hatırlayın. Kedinizin en sevdiği yerlere bakın ve onun kokusunu takip edin. Komşularınıza ve çevrenizdeki insanlara sormayı ihmal etmeyin. Kedinizin fotoğrafını çıkarın ve sosyal medya hesaplarınızda paylaşın. Kedinizi ararken, sakin ve sabırlı olun.

2. Kedinizin İzlerini Takip Edin

Kedinizin izlerini takip etmek, onu bulmanız için en etkili yöntemlerden biridir. Kedinizin en son görüldüğü yeri belirleyin ve oradan başlayarak, onun izlerini takip edin. Kedinizin geçtiği yerleri işaretleyin ve bu işaretleri takip edin. Kedinizin izlerini takip ederken, yine sabırlı ve dikkatli olun.

3. Kedinizin Sesini Çıkarın

Kediniz kaybolduğunda, onun sesini çıkarmak çok önemlidir. Kedinizin sevdiği yiyecekleri ve oyuncakları kullanarak onun ilgisini çekmeye çalışın. Onun adını çağırın ve sevdiği şarkıları söyleyin. Kediniz sesinizi duyduğunda, size doğru gelmeye başlayacaktır.

4. Veteriner Hekimlere Başvurun

Eğer kediniz hala bulunamadıysa, veteriner hekimlere başvurabilirsiniz. Birçok veteriner klinikleri kaybolan kedileri kabul etmektedir. Veteriner hekimler, kedinizin cipsiz olması durumunda onu cipsiz olarak kaydedebilirler. Bu sayede, kediniz bulunduğunda kolayca sizinle iletişim kurulabilir.

5. Ödül Maması Kullanın

Eğer kediniz ödül mamasını seviyorsa, kimi zaman paketin sesini duymak bile size gelmesini sağlayabilir. Ödül maması paketinin ağzını açıp sallayarak, kedinizin hem sesini duymasını hem de kokusunu alarak tekrar yanınıza gelmesini sağlayabilirsiniz.

6. Mama Kabını Doldurun

Kediler yemeğe pek fazla karşı koyamayan canlılar. Bu nedenle, kapınızın önüne bir kap mama koymanız halinde kayıp kedinizi bulmanız bir hayli kolaylaşacaktır. Çevredeki tüm diğer kediler gibi kaybolan kediniz de aç kaldığı zaman mamaya gelecek ve böylece tekrar evini bulacaktır. Sadece kuru mama değil, aynı zamanda yaş mama koyarak kedinizi çağırmayı deneyebilirsiniz.

7. Evinizi İyi Aramayı İhmal Etmeyin

Kediler küçük deliklere girmekten fazlasıyla hoşlanan canlılar oldukları için kimi zaman evin içinde saklanabiliyor. Özellikle eviniz büyükse veya altına, arasına girebilecekleri mobilyalar bulunuyorsa bu noktaları kontrol etmeyi ihmal etmemelisiniz.

8. Evinizin Çevresindeki Sokakları Arayın

Kediler genellikle evlerinden 500 metreden fazla uzaklaşmamakta. Kayıp kediler de yine aynı şekilde evinizin çevresinde, komşularınızın evinin yakınlarında bulunabilir. Bu nedenle eğer evinizde bulamıyorsanız, mama ve ödül maması yöntemleri işe yaramıyorsa mahallenizi kolaçan etmenizde fayda var. Eğer sokakta kedi maması bulunan park ve benzeri noktalar bulunuyorsa o civara yoğunlaşmanız tavsiye edilmekte.

9. Kedi Kumunu Kapıya Koyun

Kedilerin koku alma yetenekleri oldukça hassastır. Özellikle kendi kumlarının kokusunu çok uzak mesafelerden alabildikleri bilinmektedir. Bu nedenle, kapınızın önüne kedi kumu kabını koyarak kedinizin tekrar evini bulabilmesine yardım edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!