Kaya Delici Nedir ve Ne İşe Yarar?

Kaya deliciler kuyu kazma, vakıf hazırlama ve mineral arama gibi faaliyet söz konusu olduğu zaman ön plana çıkan özel olarak tasarlanmış ürünlerdir. Birçok farklı şirket tarafından kaya delici üretilir ve aynı zamanda çeşitli ihtiyaçların karşılanabilmesi için tercih edilir. Bu ekipmanların kullanılabilmesi için özel bir eğitim söz konusudur. Kaya delici ekipmanları kiralanabilir ve operatörler kaya matkabı ve operatörü için tam zamanlı ihtiyacı olmayan şirketler tarafından işe alınabilirler. Böylelikle çalışmalar zaman kaybedilmeden devam ettirilebilir hale gelir.

Kayaları delmek yüzeyin zorlayıcı olmasından dolayı ciddi soruna yol açabilir. Normal matkaplar hızlı şekilde hasar alabilirler. Kaya deliciler özellikle endüstriyel elmaslar gibi malzemeler ile yapılan sert bitlerin yanı sıra sürtünmeden meydana gelebilecek stresi azaltabilmek için yağlama ve soğutma sistemlerine sahiptir. Matkaplar aynı zamanda delici deliğini delmek için delici deliğini temizlemek için tercih edilebilir. Dilediğiniz takdirde delici deliği olarak yararlanabilmeniz mümkündür. Böylelikle kaya tozu ve diğer partiküllere sahip materyallerin sebep olabileceği sorunlardan kurtulabilirsiniz.

Kaya Delicileri Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Derin bir şekilde kaya delmek gerektiği zaman sondaj kulelerine tutturulabilir ekipmanlardır. Aynı zamanda gaz ile pnömatik bir kaya matkabı şeklinde operatör tarafından manuel kontrolü mümkündür. İki senaryo içerisinde de insanlar matkaplarla çalışırken uygun olabilecek güvenlik önlemlerini almalıdır. Bu önlemler arasında göz, kulak ve yüz korumalığı kullanmak vardır. Matkaplar son derece gürültülü çalışabilir ve kaya tozu solumanız rahatsız edici olabilir. Sondaj ekipleri ve personeller, işleri ile ilişkili kaza risklerinin azaltabilmek için yüz ekranları ve kulak tıkaçları kullanabilirler.

Kaya delici çeşitleri maliyetli olabileceği için satın almak yerine kiralamayı deneyebilirsiniz. Kiralık jumbo delici çeşitleri Makina Parkuru’nu tercih edebilirsiniz. Makina Parkuru sayesinde dilerseniz ürün satın almadan önce deneyebilme imkanını da elde etmiş olursunuz. Kiralık kaya delici fiyatları arasında değişken seçenekler ile karşılaşabilirsiniz. Fiyatlandırmalar alacağınız hizmet  ve kara delicilerin türüne göre değişkenlik gösterebilir. Kaya delicilerin kullanım alanları bir hayli geniştir. Bu noktada önemli olan ayrıntı ekipman hakimiyeti ve sistemi kullanmadan önce alınması gereken güvenlik önlemleridir.

Sizler için özel olarak sunulan kara deliciler aynı zamanda greyder çeşitleriyle birlikte kullanıma uygundur. Kiralık greyder ve kaya deliciler için kiralık iş makinası adresi Makina Parkuru bünyesinde yer alan alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Belirli uygulamalar için gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra uygun koşullarda kaya delicileri kullanarak zamandan tasarruf elde etmeye başlayabilirsiniz.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!