Kavcıoğlu: Kurdaki hareketlenmenin faiz indirimimizle direkt ilgisi yok

Kavcıoğlu: Kurdaki hareketlenmenin faiz indirimimizle direkt ilgisi yok

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı sunumda, 8 Ekim itibarıyla Merkez Bankası rezerv rakamının 123,5 milyar dolar seviyesine yükseldiğini açıkladı.
Sunum sonrasında milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Şahap Kavcıoğlu, Türk lirasındaki değer kaybının sadece faiz indirimi ile ilişkilendirilemeyeceğini belirterek, “Faiz indirimi sonrasında kurda hareketlenme oldu ama küresel gelişmeleri değerlendirince bunun direkt bizim faiz indirimi ile ilgisi olmadığını görürüz” dedi.
Kavcıoğlu, enflasyonda son dönemde gözlenen yükselişte gıda ve ithalat fiyatlarındaki artışlar, tedarik sürecindeki aksaklıklar gibi arz yönlü unsurlar, yönlendirilen fiyatlardaki artışlar ve açılmaya bağlı talep gelişmelerinin etkili olduğunu söyledi.
Merkez Bankası’nın Eylül ayında politika faizini 100 baz puan indirdiğini anımsatan Kavcıoğlu, “Para politikasında bundan sonraki dönemde de olası riskleri gözeten bir yaklaşım sergilemeyi sürdüreceğiz” dedi.
TCMB Başkanı Kavcıoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na ‘Küresel Gelişmeler’, ‘İktisadi Faaliyet ve Dış Denge’ ile ‘Enflasyon’ başlıklı sunumları yaptı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!