Kastamonu yine sel felaketi ile sarsıldı

Kastamonu yine sel felaketi ile sarsıldı

Ağustos ayında yaşanan sel felaketinden sonra Kastamonu’yu  yine sel felaketi vurdu. Çatalzeytin ilçesinde 11 Ağustos’taki sel felaketinde yıkılan köprülerin yerine konulan geçici menfezlerin zarar görmesi nedeniyle bazı köylere ulaşım kesildi Çatalzeytin ilçesinde sel nedeniyle 3 geçici menfezin zarar görmesi ve heyelanlar nedeniyle bazı köylere ulaşım sağlanamıyor.

Çatalzeytin Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede 11 Ağustos’ta etkili olan sağanak nedeniyle yıkılan köprülerin yerine Duran ve Kızılcakaya köyleri ile Sırakonak köyü Toprakçıoğlu Mahallesi’ne geçici olarak menfezler konulduğu hatırlatıldı.

Çatak köyü Suçatı mevkisi ve Karacakaya köy yollarında heyelan nedeniyle ulaşımda aksaklıklar yaşandığı belirtilen açıklamada, Çatalzeytin Köylere Hizmet Götürme Birliği ekiplerinin çalışmalarına aralıksız devam ettiği kaydedildi.

Kastamonu yine sel felaketi ile sarsıldı

Paşalı köyünde bir yaşam alanına sel suları döndü. Bugünde öğleden sonra Duran köyünün geçici köprüsünde uğraş veriyoruz. Ama nitekim çalışmalarımız sonuç vermediğinden ötürü iş makinelerini kenara çekip çalışmalarımızı sabaha bıraktık” diye konuştu. Kavakören köyünde ikamet eden Mustafa Kavak ise,

“Burası Akçay oluyor. Buranın ne zaman taşacağı belli olmuyor. Buralar 11 Ağustos’taki selden sonra yapılmıştı, bugünde ikinci bir sel ile şiddetli yağmur sonrası bu yapılan menfezleri dağıttı. Şu anda köylere geçiş sağlanamıyor. Bizde mahsur kaldık, karşıya geçiş yapamıyoruz” dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!