Kars, Pimi Çekilmiş Bomba mı?

Yeniçağ Gazetesi yazarı Selcen TAŞÇI 11 Mayıs 2015 tarihinde “Kars, Pimi Çekilmiş Bomba ”başlıklı bir yazı yayınladı.
 
Selcen Hanım’ın yazdığına göre Kars’tan kendisini arayan bir kamu yöneticisi şunları anlatmış:
 
“İki gündür  “Kürdistan, Türklere mezar olacak”  naraları atılıyor sokaklarda… Elimiz kolumuz bağlı bu tehdidi  “dinlemeye”,  “sineye çekmeye” mahkûm edildik. ….Jandarma lojmanlarının önüne gelip askere ağza alınmayacak küfürler ettiler… Bahçede oturan çocuklar vardı; onlara hakaret ettiler. Asker aileleri  “olay çıkmasın diye(!)”  çocuklarını içeri soktular. HDP’liler, 7 Haziran gecesinden bu yana hem Kars’ta yaşayan Türkleri hem de kamu görevlilerini tahrik etmek için her yolu deniyorlar…”
 
Selcen Hanım’ın iyi niyetli kaygısından şüphemiz yok. Ancak bunları kendisine anlatan kimse doğru bilgi vermemiş, çünkü bunlar olmadı, olmaz da.
 
Etnik ayrımcılığın şiddete, kine, nefrete dönüşmesi Kars’ta hayat bulmaz. bu niyette olanları da Karslılar Kars’ta barındırmaz. Selcen Hanım’a bu bilgileri veren kamu görevlisi Kars’ı iyi tanımıyor demektir.
 
Demokrasinin gereği olarak seçimler yapılmış, sonuçlar bu defada böyle çıkmıştır.
 
HDP’nin Kars’ta bu derece güçlenmesi elbette ki dikkate alınmalı, üzerinde durulmalıdır. Bu partinin bölücü terör örgütüyle ilişkileri biliniyor. Örgütün bölge üzerindeki hesapları da belli. Bu acıdan seçimlerden çıkan sonuca kuşkuyla yaklaşılmalı.
 
Peki, neden HDP bu derece fazla oy aldı? HDP’ye oy veren her vatandaş terör örgütüne sempatimi duyuyor, ülkemiz bölünsün mü istiyor? Asla…
 
AKP’nin yıllardır uyguladığı istismara dayalı politika bu sonucu doğurdu.
 
 Cumhurbaşkanının “Kürt sorunu ve çözüm sürecini ”iktidarını sürdürmenin bir aracı olarak kullanmasına duyulan tepki Kürt kökenli vatandaşların önemli bir kısmını HDP’nin safına itti.
 
13 Yıldan beri devleti vatandaşa şikâyet eden, Dersim’de şöyle oldu, Diyarbakır’da böyle oldu, Atatürk dönemi kötü, İnönü zalim,70 yıl zulüm gördük,36 etnik yapı var diye bağırıp duranlar ülkeyi bu noktaya sürüklediler. Sonuç ortada.
 
7 Haziran seçim sonuçları Türkiye için bir onarım dönemi olmalı. Milli birliğimizi, toplumsal barışımızı ve kardeşlik hukukumuzu yeniden tesis etmek ve daha da güçlendirmek için bir fırsata dönüştürülmeli.
 
Kars’tan yana herkes rahat olsun. Mezar slogancıları varsa da boşuna nefes tüketmesinler. Burada mezara ihtiyaç yok. Bizim mezarlıklarımızda belli, şehitliklerimizde. Hepsinde Türküyle, Kürdüyle dedelerimiz, ninelerimiz, komşularımız, akrabalarımız, şehitlerimiz koyun koyuna huzur içinde yatmaktadırlar.
 
Gayet açıklıkla ifade ediyorum. Kars için bu sonuçlar anormalliktir. Normale çevirmek için el birliği ile çalışacağız. Kutuplaşmaya, çekişmeye fırsat vermeden. Kars üzerinde oynanan oyunları boşa çıkaracağız.
 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!